nieuws archief


10 december 2018

Expositie fotoserie "Weerbarstigheid" op CHV Noordkade

Nu te zien in de foyer op de 1e verdieping!


De weerbarstigheid van de natuur na een brand. Het thema van een bijzondere fotoserie die momenteel te zien is op CHV Noordkade in Veghel. Een mooie samen-werking tussen fotografe Nicole Minneboo, styliste Marloes Wolfs en Bloemsierkun-stenaar Janneke Camps.

Je hoopt het zelf nooit mee te maken, een brand in huis. De kracht van een brand laat niets dan verwoesting achter. De fotoserie “Weerbarstigheid” laat echter zien dat een verwoestende brand uiteindelijk ook ver-nieuwing brengt. Materialen en structuren veranderen en er ontstaat na verloop van tijd ruimte voor fragiel nieuw leven. De serie is een fotografisch onderzoek binnen de esthetiek van een verwoestende brand in een (fictief) huis.

Geïntrigeerd door vuur en de effecten hiervan, zocht Nicole de samenwerking op met Marloes en
Janneke. Het resultaat: een bijzondere 8-delige fotoserie op groot formaat (120 x 160 cm). Nicole: “De foto’s zijn extra mat afgedrukt, waardoor je het gevoel krijgt alsof het zwart als een soort roetlaagje op de foto zit en dus ook afgeeft als je er met je hand overheen zou gaan. De foto’s zoals te zien bij de expositie zijn beves-tigd tegen een reboardwand – een soort karton met honingraat – omdat het ‘rauwe’ juist niet verloren mag gaan.”

Fotografe Nicole Minneboo is inmiddels al 15 jaar succesvol op het gebied van commerciële fotografie. Van-uit haar studio op Strijp-S in Eindhoven en op locaties door heel Nederland werkt ze voor uiteenlopende opdrachtgevers, met portret- en interieurfotografie als haar specialisatie. Via haar brede netwerk kwam ze in contact met styliste Marloes Wolfs en bloemsierkunstenaar Janneke Camps. Marloes is als fotostyliste ge-specialiseerd op het gebied van interieur- en foodstyling en heeft al vele producties gemaakt met verschil-lende fotografen, voor diverse (woon)bladen. Janneke werkt inmiddels al 20 jaar in het bloemenvak en brengt haar passie en verwondering over als vakdocente op de Stoas Hogeschool Vilentum in Wageningen. Naast het onderwijs geeft ze demonstraties en workshops, verzorgt ze bloemwerk voor vakbladen en –boeken en schrijft ze artikelen en columns.

De expositie “Weerbarstigheid” is nu te zien in de foyer op de 1e verdieping van CHV Noordkade in Veghel. De fotowerken kunnen aangekocht worden in vier verschillende formaten, bevestigd op een reboardwand of als enkele fotoafdruk. Ga voor meer informatie naar www.minneboo.com of mail Nicole via info@minneboo.com.

7 december 2018

Creatieve voornemens in het nieuwe jaar!

Nieuw aanbod korte cursussen en workshops bij Phoenix Cultuur


Voor iedereen die 2019 wil starten met een nieuwe creatieve uitdaging, heeft Phoenix Cultuur een uitgebreid aanbod korte cursussen en workshops samengesteld. Van januari t/m maart zijn er weer volop mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan met beeldende kunst, muziek, dans en theater voor jong en oud(er).

Het beeldende aanbod is de komende maanden erg uitgebreid, met enkele ‘nieuwkomers’ voor de jeugd. Zo start Lonneke de Wit op woensdag 9 januari met ‘manga tekenen’ in ’t Spectrum Schijndel en Timo van Doren met ‘fotobewerkingen met Photoshop’ op CHV Noordkade in Veghel. De Makerswerkplaats met Jorg van Broekhoven begint na de succesvolle eerste cursus met de tweede reeks vanaf woensdag 16 januari, voor de jongste technische uitvinders van 7 t/m 12 jaar. Ook voor volwassenen is het aanbod weer divers. Zo start op 8 januari de basiscursus illustreren met Sandra Klaassen, vanaf 17 januari leert Judith Rosema je in drie lessen lino stempels snijden en Maria Kemps verzorgt in februari en maart maar liefst drie verschillende dagworkshops tekenen en schilderen in thema. En dat is nog lang niet alles!

Tijdens je lunch leren om écht naar klassieke muziek te luisteren? Klarinettist Christa de Haan neemt je vanaf 14 januari mee in de wereld van de klassieke muziek met o.a. Leonard Bernstein (1918-1990). En wil je graag (weer) muziek en plezier maken met je (klein)kindje? Margré van Gestel start vanaf 28 januari met ‘Kind-Ouder-Muziek’ op CHV Noordkade in Veghel en vanaf 1 februari ook in ’t Spectrum in Schijndel. Kleine dansertjes kunnen vanaf 24 januari weer starten met Peuterdans in woonzorgcentrum De Watersteeg, i.s.m. Nicole Oerlemans. Is theater meer op jouw lijf geschreven? Wil je zelf eens op de planken staan en ervaren hoe het is om in iemands huid te kruipen? Dat kan met de nieuwe theatercursussen van theatermaker Monika Kowalewska. Vanaf maandag 7 januari start zij in ’t Spectrum met theater voor kinderen 9+, jongeren 13+ en volwassenen 18+.

Ben je op zoek naar een leuk en uniek cadeau voor de feestdagen? Denk dan ook eens aan een korte cursus of workshop! Het nieuwe aanbod vind je terug hier op de website, waar je je ook direct kunt aanmelden! Vragen? Bel 0413-782010 of mail naar info@phoenixcultuur.nl.

Klik op een van onderstaande links en selecteer vervolgens in de zoekfilters 'korte cursussen en workshops'.
Bekijk aanbod Beeldend > 
Bekijk aanbod Dans >
Bekijk aanbod Muziek >
Bekijk aanbod Theater >

7 december 2018

Expositie illustraties Sandra Klaassen in ‘t Spectrum

Vanaf woensdag 12 december


Wie van rijkelijk geïllustreerde kinderboeken houdt, kan vanaf woensdag 12 december in ’t Spectrum in Schijndel het werk van illustratrice Sandra Klaassen komen bewonderen. De expositie geeft een selectie weer van haar vele prachtige kinderboekillustraties en ook haar specialisme in botanische illustraties.

Sandra Klaassen is, na afronding van haar studie aan de Kunstacademie in ’s-Hertogenbosch, zich gaan toeleggen op het illustreren van kinderboeken. Voor verschillende uitgeverijen en andere opdrachtgevers heeft ze inmiddels talloze kinderboeken geïllustreerd. Sandra’s werk werd geëxposeerd in binnen- en buitenland en ook kreeg ze verschillende keren de ‘Pluim van de Maand’ voor haar illustraties. Haar werk kenmerkt zich door sprookjesachtige en gevoelige tekeningen met pen en zachte aquareltinten waarmee ze een sfeervolle en warme belevingswereld voor jonge kinderen schildert. Door Sandra’s grote interesse in flora en fauna heeft ze zich ook gespecialiseerd in botanisch illustreren. Onlangs kon zij, na een driejarige opleiding in Edinburgh (Schotland), haar diploma in ontvangst nemen en ontving ze de onderscheiding en toekenning van de ‘Top Student Prize 2018’. Neem ook eens een kijkje op haar website: www.sandraklaassen.net

Korte cursus illustreren
Wil je zelf ook aan de slag gaan met een prentenboek? Leren hoe je illustraties kunt maken bij een gedicht? Of je laten inspireren door bloemen en planten? Sandra verzorgt naast haar eigen werk ook cursussen illustreren voor beginners en gevorderden bij Phoenix Cultuur, op CHV Noordkade in Veghel. Vanaf dinsdag 8 januari start de nieuwe korte cursus “basiscursus illustreren” voor beginners. In 15 lessen ontwikkel je je tekenvaardigheid en leer je hoe een goede illustratie tot stand komt. Je maakt kennis met diverse materialen en ervaart hoe je met deze technieken kunt werken. Klik hier voor meer informatie over de korte cursus >

Op woensdagavond 19 december van 20.00 – 21.30 uur is Sandra Klaassen aanwezig in ’t Spectrum om haar werk toe te lichten en meer te vertellen over de cursussen die ze verzorgt. De expositie is te zien vanaf woensdag 12 december, van maandag t/m vrijdag van 07.30 – 00.00 uur in ’t Spectrum in Schijndel.
 

13 november 2018

Expo studenten Koning Willem I College op CHV Noordkade

Vanaf donderdag 15 november 19.00 uur - foyer 1e verdieping

Vijf afstudeerders aan het Koning Willem I College te ’s-Hertogenbosch openen donderdag 15 november om 19.00 uur de expositie ‘Art Box’, in de foyer op de 1e verdieping van CHV Noordkade in Veghel.

Sanne Aarts, Susan Beekmans, Esther Scheij, Lola van der Ven en Jordan Piersma studeren aan de opleiding Mediavormgeving, Art & Design aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Ter ere van hun examenjaar werkten ze gezamenlijk aan een project met als opdracht om een expositie te organiseren en eigen werk te exposeren. De expositie ‘Art Box’ bestaat uit werken in uiteenlopende vormen, kunsten en stijlen.

De expositie wordt a.s. donderdag 19.00 uur geopend in de foyer op de 1e verdieping van CHV Noordkade in Veghel. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De expositie is daarna nog tot eind november te bezichtigen.
 

30 oktober 2018

Korte cursus digitale beeldbewerking voor Photoshop-fanaten

Til je foto’s naar een hoger niveau in vier dagen!


Aanstaande donderdagavond 1 november start Phoenix Cultuur met de vierdaagse cursus digitale beeldbewerking. Docent, foto- en videograaf Fons Strijbosch leert je op vakkundige manier je foto’s te bewerken met behulp van Adobe Photoshop CC en Lightroom.

Foto’s maken en bewerken is nog nooit zo populair geweest. Door de megasnelle ontwikkelingen van mobiele telefoons en apps kan iedereen tegenwoordig de mooiste beelden schieten en deze van een of meerdere filters voorzien. Het vakkundig en op een professionele manier bewerken van (hoogwaardige) foto’s gaat echter een stapje verder. Tijdens de korte cursus ‘Digitale beeldbewerking’ loop je samen docent Fons Strijbosch stap voor stap door de professionele beeldbewerkingsprogramma’s Adobe Photoshop CC en Lightroom. Je leert hoe je snel foto’s kunt verbeteren en grote hoeveelheden foto’s overzichtelijk kunt beheren. Voor geavanceerde bewerkingen en fotomontages wordt er gebruik gemaakt van Adobe Photoshop.
De vierdaagse cursus is toegankelijk voor iedereen die digitaal fotografeert en zijn/haar foto’s naar een hoger niveau wil tillen. De cursus is daarnaast zo opgezet dat iedereen ter plekke aan de slag kan gaan met zijn/haar eigen foto’s op de aanwezige computers.

De korte cursus digitale fotobewerking start vanaf donderdagavond 1 november van 19.30 – 22.00 uur op de CHV Noordkade in Veghel.

Klik hier voor meer info en aanmelden >

29 oktober 2018

Volop dansplezier met Showdans en Mix Klassiek/Modern

Phoenix Cultuur start met twee nieuwe korte danscursussen voor jeugd


Vanaf woensdag 7 november start de dansafdeling van Phoenix Cultuur met twee splinternieuwe korte cursussen Show/Musicaldans 10+ en 14+ en Mix Klassiek/Modern 18+. Onder leiding van dansdocente Romy Rademakers maken meiden en jongens in drie lessen kennis met één van deze te gekke dansstijlen.

Show/musicaldans 10+ en 14+
Kids die graag in de spotlights te staan en niet bang zijn om voor een publiek op te treden, is de proeverij show/musicaldans een leuke uitdaging. In deze korte cursus van drie lessen leren ze verschillende, stoere, vrolijke en strakke jazzmoves en swingende choreografieën. Ze werken aan hun danstechniek, uitstraling en hun zelfvertrouwen. Uiteraard staat dansplezier altijd voorop!

Mix klassiek/modern 18+
Klassiek ballet of toch moderne dans? Lastig kiezen? Echt niet! Want tijdens de korte cursus Mix klassiek/modern komen beide dansstijlen aan bod! Jongeren vanaf 18 jaar maken in drie lessen kennis met de basistechniek van klassiek, die afgewisseld wordt met verschillende moderne danscombinaties. Er wordt gewerkt aan hun zelfvertrouwen, bewustwording van hun lichaamshouding, coördinatie, souplesse en muzikaliteit. Een toegankelijke cursus waarbij ook het dansplezier voorop staat.

Romy Rademakers
Romy Rademakers start deze maand als nieuwe dansdocente bij Phoenix Cultuur. Romy is zelfstandig ondernemend dansdocente en geeft les in verschillende stijlen aan diverse leeftijden. Van klassiek ballet, modern, jazz en urban tot kinderdans en bodybalance. Naast haar werk als dansdocente danst en straalt ze zelf ook nog steeds graag op het podium. Afgelopen schooljaar studeerde ze af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar ze zich aan de Academie voor Danseducatie verder ontwikkeld heeft op het gebied van danstechiek- en didactiek.

De korte cursussen Show/musicaldans 10+ en 14+ en Mix Klassiek/modern starten alledrie op woensdag 7 november om resp. 16.00 uur, 17.00 uur en 18.00 uur, op de CHV Noordkade in Veghel.

Klik hier voor meer info en aanmelden voor Show/musicaldans 10+


Klik hier voor meer info en aanmelden voor Show/musicaldans 14+

Klik hier voor meer info en aanmelden voor Mix Klassiek/Modern 18+