nieuws archief


24 maart 2020

Phoenix Cultuur brengt de kunsten dicht bij jou, ook nu!

Doe mee met onze online lessen, activiteiten en challenges

Door alle omstandigheden rondom het Coronavirus en de maatregelen die zijn genomen vanuit de overheid en het RIVM, zijn al onze cursussen en lessen in de vrije tijd, op alle leslocaties, tot in ieder geval 6 april opgeschort. Wij houden je via onze website en social media op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Tot die tijd staan wij niet stil. Want Phoenix Cultuur brengt de kunsten dicht bij jou, ook nu! We laten jou vanuit huis genieten van alle mooie kunsten: beeldend, muziek, dans en theater met online muziek- en danslessen, leuke opdrachten, challenges, filmpjes en quotes! Hieronder hebben we enkele mooie initiatieven van onze docenten voor je op een rijtje gezet. Houd ook onze Facebookpagina de komende weken in de gaten voor nog veel meer initiatieven en doe vooral met ons mee! Deel jouw foto of video op Facebook, Instagram of Youtube en vermeld daarbij #phoenixcultuur, zodat wij jouw mooie bijdrage kunnen zien en delen!

Dwarsfluitdocent Jef Geerinckx daagt zijn leerlingen uit om een filmpje op te nemen met behulp van de app 'Acapella'.
Bekijk hier zijn filmpje >

Ook dansdocente Elmira Amirkhanova zorgt ervoor dat haar ballerina's kunnen blijven oefenen thuis. Ze ontving al vele filmpjes en foto's van haar leerlingen die volop aan het dansen zijn thuis!
Bekijk hier de compilatie >

Danscoach en -docente Yvonne den Dekker heeft ook al meerdere dansvideo's gemaakt om haar dansleerlingen vanaf een (online) afstandje les te kunnen geven. Bekijk via onderstaande linkjes haar video's.
Dansen in je huiskamer deel 1 >
Dansen in je huiskamer deel 2 >
Dansen in je huiskamer deel 3 >
Dansen in je huiskamer deel 4 >
Dansles bij jou thuis >

Het docententeam van CHV Academy daagt alle kids uit om mee te doen aan de (online) Kunstchallenge! Doe jij mee?
Bekijk hier de challenges >

12 maart 2020

Lessen Phoenix Cultuur stoppen tijdelijk!

Coronavirus | Update 16-03-2020


Naar aanleiding van de laatste nieuwsberichten over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, en in goed overleg met gemeente en onze collega-instellingen, hebben wij helaas moeten besluiten om al onze cursussen en lessen in de vrije tijd per direct op te schorten. Dit doen we in ieder geval tot maandag 6 april aanstaande. Dit geldt voor al onze leslocaties.

De lessen worden - daar waar mogelijk en in overleg - ingehaald op het einde van het cursusjaar, of op een ander moment.
Houd onze berichtgeving via e-mail, facebook en website in de gaten voor het vervolg.

Wij hopen op je begrip!

Namens bestuur en directie,
Barbara Brouwer

10 maart 2020

Coronavirus | Update

Bericht 16-3-2020:

Naar aanleiding van de laatste nieuwsberichten over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, en in goed overleg met gemeente en onze collega-instellingen, hebben wij helaas moeten besluiten om al onze cursussen en lessen in de vrije tijd per direct op te schorten. Dit doen we in ieder geval tot maandag 6 april aanstaande. Dit geldt voor al onze leslocaties.

De lessen worden - daar waar mogelijk en in overleg - ingehaald op het einde van het cursusjaar, of op een ander moment.
Houd onze berichtgeving via e-mail, facebook en website in de gaten voor het vervolg.

Wij hopen op je begrip!

Namens bestuur en directie,
Barbara Brouwer
 

-------

 

Op dit moment is er geen reden om onze reguliere activiteiten/lessen af te gelasten.

Ben je verkouden, moet je hoesten of heb je koorts? Dan verzoeken we je niet deel te nemen aan de lessen. 

---

Bericht 10-3-2020:

Beste cursist, leerling, ouder, bezoeker,

Inmiddels kennen de meeste mensen wel iemand die persoonlijk hinder heeft ondervonden van het Coronavirus. Met carnaval was Corona nog iets om grappen over te maken. Nu het aantal besmettingen stijgt, is het steeds meer realiteit.

Binnen Phoenix Cultuur merken we verschillende instellingen ten opzichte van het Coronavirus. De gematigde relativerende kant, maar ook mensen die zich toch echt zorgen maken. Beide moeten ruimte krijgen om zich prettig te blijven voelen bij wat er gebeurt.

Hoewel het RIVM samenkomsten in Brabant niet verbiedt, kiezen sommigen op dat punt het zekere voor het onzekere. Premier Rutte gaf daarom aan dat de Veiligheidsregio’s zich gaan beraden over evenementen in Brabant. “In principe kunnen die doorgaan. Dat is de bedoeling”, zo zei hij. Wel gaf hij aan dat er maatwerk nodig is en dat later wordt bekeken of er specifieke maatregelen nodig zijn.

Voor nu blijven de eerdere adviezen van het RIVM nog steeds van kracht:
• Was je handen regelmatig.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes.

Hier is het advies om geen handen te schudden aan toegevoegd.

Ook ons verzoek om thuis te blijven en daarmee sociale contacten te beperken bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, blijft zoals het was.

Het landelijk informatienummer is er voor vragen over het Coronavirus: te bereiken op 0800-1351.

Gezondheid!

Team Phoenix Cultuur
 

10 maart 2020

Annulering onthulling Sterren op het Doek 10 maart

Helaas hebben wij moeten besluiten om de onthulling van ‘Sterren op het Doek’ op dinsdagavond 10 maart te annuleren, vanwege een aantal afmeldingen. Binnenkort informeren wij je graag over een nieuwe datum, waarop deze onthulling alsnog gaat plaatsvinden.

10 maart 2020

Open Danspodium 2020: even nagenieten

 

Op zondagmiddag 8 maart genoot het publiek van het Open Danspodium met volle teugen van diverse choreografieën! Jonge dansers met eigen gemaakte choreografiën, dansgroepen van verschillende dansscholen, de CHV Academy Talentenklas Dans én optredens van dansers van de Fontys Vooropleiding Dans. Van beginner, tot gevorderd, tot bijna prof. Het kwam allemaal aan bod!

Het Open Danspodium was een initiatief van de Talentenklas Dans van CHV Academy, Circle of Talent. Danstalenten vanaf 9 jaar kregen hier de kans om zich te presenteren voor het grote publiek. Van choreografieën en kostuums, tot decor en grime: alles werd verzorgd door de danstalenten zelf. En zoals elk jaar ging de gehele opbrengst van het Open Danspodium rechtstreeks naar een goed doel. Dit jaar was dat Stichting Kinderen Kankervij (KiKa). Er is weer een prachtig bedrag opgehaald en we kijken terug op een prachtige middag vol dans!

Nog even nagenieten? Bekijk de foto's van fotograaf Rudolph Cornelissen hier!

6 maart 2020

Verhalende foto-expositie over zin van het leven

 

Let op: de opening van deze expositie is geannuleerd! 

In deze tijd van burn-outs en depressie worstelen steeds meer mensen met de vraag: wat is de zin van het leven? De één vindt zingeving door iets voor een ander te doen; de ander haalt zingeving uit het geloof. Tijdens de cursus ‘Verhalende Fotografie’, onder leiding van Diana Bokje, legden zeven fotografen het leven van hun medemens vast. De resultaten zijn vanaf vrijdag 13 maart te bewonderen tijdens de foto-expositie ‘Zingeving’ op CHV Noordkade in Veghel. 

Welke thema’s zijn er zoal te zien?
De expositie laat de kijker stilstaan bij de manieren waarop je als mens het verschil kunt maken. Zo hebben de fotografie-cursisten gekeken naar het dagelijkse leven van een mantelzorger en de bijdrage van een ‘miMakker’ (contactclown) in een verzorgingstehuis. Ook laat een fotograaf zien hoe een pastoor zijn levenswerk maakte van het verzamelen van relikwieën. Boeiend is ook de fotoserie waarin het voedselproces wordt gevolgd: van winkelmand tot afvalberg. Dit en nog veel meer is te zien tijdens de foto-expositie ‘Zingeving’.

Wie zijn de fotografen?
De foto’s zijn gemaakt door fotografie-cursisten onder leiding van Phoenix Cultuur-docente Diana Bokje. Gedurende zes avonden heeft zij zeven fotografen begeleid bij het vertellen van een verhaal door middel van fotografie. In de expositie is werk te zien van de volgende fotografen: Ida van Boekel, Tonny van Corven, Rita Dekkers, Marjon Grendel, Lisette van Halder, Corrina Kantelberg en Irene Smeets-Schlachter.

Let op: de opening van deze expositie is geannuleerd!

De foto-expositie ‘Zingeving’ wordt op vrijdag 13 maart om 16.00 uur geopend op de 1e verdieping op CHV Noordkade in Veghel. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Daarna is de expositie nog tot en met 4 april te bewonderen tijdens openingstijden. Meer informatie over het aanbod fotografiecursussen bij Phoenix Cultuur vind je hier>