nieuws archief


1 juli 2019

Wij wensen je een fijne zomer!

Graag tot ziens in het nieuwe cursusseizoen!

De zomer is officieel begonnen en de vakantie gaat van start! Het hele Phoenix Cultuur-team wenst je een hele fijne zomervakantie toe en we zien je graag weer in het nieuwe cursusseizoen! Bekijk ons cursusaanbod binnen de disciplines beeldend, muziek, dans en theater en meld je alvast aan! Twijfel je nog? Dan kun je je uiteraard inschrijven voor een gratis proefles. Stuur dan je gegevens naar info@phoenixcultuur.nl en één van onze docenten van de desbetreffende discipline neemt contact met je op om een proefles in te plannen.

Naast de jaarcursussen starten er gedurende het seizoen ook verschillende korte cursussen & workshops. Houd voor het actuele aanbod onze website in de gaten.

 

ZO KUN JE ONS (TELEFONISCH) BEREIKEN DEZE ZOMER: 

9 t/m 19 juli van 10.00-12.00 uur telefonisch bereikbaar: 0413-782010

22 juli t/m 9 augustus alleen per e-mail bereikbaar.

12 t/m 19 augustus van 10.00-12.00 uur telefonisch bereikbaar: 0413-782010

 

25 juni 2019

Phoenix Gitaarspektakel: beginners en gevorderden delen het podium

Maandagavond 2 juli 19.00 uur, Podiumzaal CHV Noordkade Veghel

Gitaarorkesten, solo’s, elektrische gitaren met effecten en loop-stations: het belooft een waar gitaarspektakel te worden op dinsdag 2 juli. Om 19.00 uur presenteren de gitaarleerlingen van docent Rolf van Meurs zich ter afsluiting van het cursusjaar, in de Podiumzaal op de CHV Noordkade.

Het afgelopen jaar hebben de jonge en volwassen leerlingen van gitaardocent Rolf van Meurs hard gewerkt. Het einde van een cursusjaar is dan ook altijd een goed moment om het geleerde aan het publiek te laten horen. Beginnende en gevorderde gitaarleerlingen, jong en volwassen, delen op dinsdagavond 2 juli het podium en verzorgen twee heuse gitaarorkesten. Er worden solo’s gespeeld en elektrische gitaren met effecten en loop-stations passeren de revue.

Publiek is van harte welkom bij het (gratis) Phoenix Gitaarspektakel, om 19.00 uur in de Podiumzaal op CHV Noordkade in Veghel. Klik hier voor meer informatie over gitaarles en andere muzieklessen, inschrijven voor het nieuwe seizoen en een gratis proefles. Het nieuwe cursusseizoen start vanaf maandag 26 augustus.

20 juni 2019

Kick-off Talentklas Dans met Masterclass tijdens Noordkade Festival

Danstalenten opgelet: meld je snel aan via berdy.dans@gmail.com


Vanaf oktober start CHV Academy Circle of Talent Meierijstad, een initiatief van Phoenix Cultuur, met de Talentklas Dans. Op zaterdagavond 29 juni van 18.30 – 20.30 uur vindt de spetterende kick-off plaats tijdens het Noordkade Festival op de CHV Noordkade in Veghel. Niemand minder dan voormalig danseres van het Scapino Ballet, Annemarie Labinjo – Van der Meulen geeft die avond een gratis Masterclass aan danstalenten uit heel Meierijstad.

Aanmelden Masterclass
De kick-off is bedoeld om danstalenten van de verschillende dansscholen in Meierijstad enthousiast te maken voor de Talentklas. Dansers vanuit verschillende dansdisciplines in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar kunnen zich aanmelden voor deze gratis Masterclass, door een mailtje te sturen naar berdy.dans@gmail.com. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Talentklas Dans
Er zijn veel dansscholen in Meierijstad en dankzij hen is er een groot en zeer divers dansaanbod en een rijk-dom aan talent. Samen met de dansscholen in Meierijstad gaat CHV Academy in het nieuwe schooljaar een Talentklas Dans opzetten. Een talentklas voor jonge dansers van verschillende dansscholen die het talent, de ambitie en de drive hebben om zich verder te ontwikkelen onder begeleiding van verschillende danspro-fessionals. De deelnemende danstalenten doen auditie voor de talentklas en blijven gewoon bij de eigen dansscholen op les. Binnen de extra trainingen van de Talentklas Dans van CHV Academy kunnen zij hun danstalent verder door ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie over CHV Academy, Circle of Talent op www.chvacademy.nl en mail voor vragen en het aanmelden voor de Talentklas Dans naar info@chvacademy.nl of bel 0413-782010.

18 juni 2019

Familiemusical NeverNooitNietLand: niet volwassen worden maar altijd jong blijven

 

Op 22, 23, 26 en 27 juni aanstaande presenteert de theaterafdeling van Phoenix Cultuur de avontuurlijke musicalproductie NeverNooitNietLand. Een echte familiemusical, geïnspireerd op het verhaal van Peter Pan, dat door maar liefst 30 getalenteerde en enthousiaste spelers uit heel Meierijstad wordt gespeeld in de Podiumzaal op de CHV Noordkade in Veghel.


Als dochter van twee workaholics heeft Wendy het niet makkelijk. Moeder is personal assistant van Prime Minister May en vader werkt in Londen-city, beiden vooral erg druk bezig met de Brexit. Verbeelding en fantasie vinden ze maar lastig, en de kunstacademie is echt een no-go voor Wendy. Dan ontmoet ze Peter Pan en gaat met hem mee naar NeverNooitNietLand. Een eiland waar je niet hoeft op te groeien en volwassen worden, maar waar je altijd jong blijft. Avonturen, piraten, zeemeerminnen, indianen en een monsterlijke krokodil. Ze komen allemaal aan bod in dit magische avonturenverhaal.

NeverNooitNietLand is na Meske & Monster (2016), Pieperz, de musical (2017) en De Fabriek (2018) alweer de vierde grote Phoenix musicalproductie. Jasper van Rosmalen zorgt dit jaar voor een eigentijdse vertaling en bewerking van het wereldberoemde Peter Pan-verhaal van J.M. Barrie. De liedteksten en veel ideeën in het stuk zijn door de spelers zelf verzonnen en aangedragen. Onder leiding van regisseuse Lilian van Overbeek, choreografe Berdy Maertens-Stoof en productieleider Twan Verkuylen wordt er weer een prachtige productie neergezet.

De voorstellingen van NeverNooitNietLand vinden plaats op zaterdag 22 juni om 15.00 uur en 19.30 uur, zondag 23 juni om 15.00 uur, woensdag 26 juni om 19.30 uur en donderdag 27 juni om 19.30 uur. Locatie: podiumzaal op de 1e verdieping van CHV Noordkade Veghel (parkeren op P1). Kaartjes kosten € 8,50 (tot 16 jaar) en € 10,- (vanaf 16 jaar) en zijn te koop via de website van Theater De Blauwe Kei en aan de receptie op de CHV Noordkade. 

18 juni 2019

Belle en het Beest: een magische dansvoorstelling voor alle leeftijden

 

Zaterdag 22 juni aanstaande presenteert de klassieke dansafdeling van Phoenix Cultuur uit Schijndel de familievoorstelling Belle en het Beest in de nieuwe Podiumzaal in ’t Spectrum in Schijndel. Een magisch sprookje dat dansend tot leven komt, met prachtige kostuums, decor en bijzondere choreografieën.

De dansvoorstelling wordt begeleid door een verteller die het publiek meeneemt in het sprookje. Een echte familievoorstelling waar kinderen, ouders, ooms en tantes, opa’s en oma’s volop kunnen genieten van alles wat er op het podium gebeurt. De afgelopen maanden hebben maar liefst 60 jonge en volwassen ballerina’s samen met dansdocente en choreografe Elmira van Maris-Amirhanova en vele vrijwilligers, hard gewerkt om het sprookje op bijzondere wijze op het podium neer te kunnen zetten. Dit jaar mogen de ballerina’s met deze bijzondere productie voor het eerst schitteren in de prachtige nieuwe Podiumzaal in ’t Spectrum.

Belle en het Beest, naar de wereldberoemde klassieker, wordt op zaterdag 22 juni maar liefst twee keer uitgevoerd, om 13.00 uur en 15.00 uur. De dansvoorstelling duurt 60 minuten, zonder pauze. Tickets zijn verkrijgbaar aan de receptie op de CHV Noordkade in Veghel en bij Tabaktief van Roessel in Schijndel en kosten € 15,- per persoon. Ga naar het Facebook evenement voor meer informatie! 

Wil je zelf ook starten met een danscursus in het nieuwe seizoen? Bekijk hier de danscursussen van Elmira en andere docenten! 

 

 

4 juni 2019

Expositie Tekenatelier: van linodruk tot beeldbewerking

 

Met het einde van het cursusseizoen in zicht, is het moment aangebroken voor de jeugdige cursisten van het Tekenatelier van Phoenix Cultuur om het geleerde te tonen aan het publiek. Op vrijdag 7 juni om 18.30 uur wordt op CHV Noordkade op feestelijke wijze de expositie geopend met het werk dat zij het afgelopen cursusjaar hebben gemaakt.

Tijdens het afgelopen cursusjaar 2018-2019 hebben de cursisten (8 tot 12 jaar) van docente Ryemma Stoop, en de cursisten (12 tot 17 jaar) van docenten Lonneke de Wit en Timo van Doren, hard gewerkt aan verschillende opdrachten. De resultaten hiervan zijn gebundeld in een prachtige overzichtstentoonstelling die van 7 juni t/m 14 juli te bewonderen is op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op CHV Noordkade in Veghel.

Tekenatelier kinderen
In het tekenatelier van Ryemma hebben kinderen van 8 tot 12 jaar aan de hand van het thema ‘Natuurlijk?/!’ allerlei linodrukken, potlood- en inkttekeningen, aquarellen en schilderwerken gemaakt. Een leerzaam cursusjaar waarbij de kinderen lijnen, vormen en kleur hebben onderzocht en konden experimenten met verschillende verrassende materialen.

Tekenatelier jongeren
In de tekenateliers van Lonneke en Timo hebben de jongeren van 13 tot 17 jaar allerlei creatieve technieken toegepast. Ze zijn aan de slag gegaan met zeefdrukken, perspectief tekenen en airbrush en hebben elpeehoezen ontworpen. Ook beeldbewerking met Adobe Photoshop kwam aan bod en viel goed in de smaak bij de jongeren.

De expositie van het Tekenatelier wordt op vrijdagavond 7 juni om 19.30 uur officieel geopend op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek, op CHV Noordkade in Veghel. De cursus Tekenatelier 8 – 12 jaar start weer op vrijdag 13 september om 16.00 uur en 18.00 uur en de cursus Tekenatelier 13 – 17 jaar start op vrijdag 13 september 18.30 uur, op CHV Noordkade in Veghel. Geïnteresseerden voor de jaarcursussen kunnen zich nu al inschrijven voor het nieuwe cursusseizoen