nieuws archief


4 augustus 2020

Bekijk onze allereerste dansclip!

Let's Dance!

 

Deze zomer zijn er helaas geen dansvoorstellingen. Maar niet getreurd: in deze vette videoclip laten alle Phoenix-dansleerlingen zien wat ze het afgelopen cursusseizoen hebben geleerd! Je ziet choreografieën van alle dansdisciplines: van klassiek ballet tot hiphop en van salsa tot dans je fit (60+)!

Heb je na het zien van deze toffe clip ook zin gekregen om te dansen? Bekijk ons dansaanbod en meld je aan voor een gratis proefles! 

 

Film & edit: Juliëtte Visser

Muziek: Pa Olvidarte - Rolf Sanchez & Emma Heesters

Locaties: De Noordkade, Veghel & Maris Projects, Schijndel

Dansdocenten: Berdy Maertens-Stoof, Elmira van Maris, Kai Tholen en Yvonne den Dekker

Achter de schermen: Lilian van Overbeek en Tomas Wijsman

Met dank aan alle dansers van Phoenix Cultuur

30 juli 2020

Protocollen & richtlijnen in het nieuwe cursusseizoen

Het afgelopen cursusseizoen zijn vanaf juni de coronamaatregelen stapsgewijs versoepeld. Zo ook voor de kunst- en cultuursector. Voor elke leslocatie, discipline en cursus zijn er specifieke richtlijnen opgesteld, die ook in het nieuwe cursusseizoen worden nageleefd. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen en de maatregelen vanuit de overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten houden.  

Klik op onderstaande linkjes om de protocollen per discipline, cursus en locatie (werkruimte) te bekijken. 

Beeldend
> Algemeen protocol Beeldend
> Protocol werkplaats Beeldhouwen / boetseren
> Protocol werkplaats Keramiek
> Protocol werkplaats Edelsmeden
Protocol Smederij
> Protocol Fashionatelier & Boekbinden
> Protocol Tekenatelier 1
> Protocol Tekenatelier 2
> Protocol Fotostudio
> Protocol Multimediastudio
> Protocol Doka

Dans
> Protocol - voor dansers
> Protocol - voor ouders/verzorgers

Muziek
> Protocol individuele muziekles op locatie
> Protocol ensembles en orkesten KNMO

Theater
> Protocol - voor theaterleerlingen

Protocollen leslocaties
> Protocol CHV Noordkade Veghel
> Protocol 't Spectrum Schijndel
> Protocol CEC Mariëndael Sint-Oedenrode (volgt)

Overige
Protocol kunst- en cultuuractiviteiten (gemeente Meierijstad)
> Protocol gemeentelijke accomodaties (gemeente Meierijstad)

> Protocol Sector Cultuureducatie en -participatie
Branchespecifieke aanvullende richtlijnen op het Protocol Sector Cultuureducatie en -participatie

Heb je ondertussen vragen aan ons? Mail ze naar info@phoenixcultuur.nl .

Wij hopen je ook in het nieuwe cursusseizoen weer te mogen ontmoeten op een van onze leslocaties in Meierijstad!

Team Phoenix Cultuur

13 juli 2020

Kom naar de avontuurlijke familiemusical tijdens de Phoenix Zomertour

 

Schip ahoy, hijs de zeilen! Heb jij zin in een avontuurlijke familiemusical vol spetterende muziek, zeewaardige avonturen en een vloedgolf aan humor? Kom dan met het hele gezin naar Het Grote Piratenavontuur op zondag 16 augustus in Theater De Blauwe Kei! Deze voorstelling wordt dé onvergetelijke afsluiting van de Phoenix Zomertour

Het Grote Piratenavontuur: het verhaal

Je duikt met matroos Jules in een spannend avontuur dat je piratenhart sneller laat kloppen. Als Jules’ zusje wordt ontvoerd door de gemene piraat Pirossa, moet Jules alles op alles zetten op haar te redden. In zijn zoektocht ontmoet hij de mooie Elize. Terwijl de liefde in de lucht hangt, belanden ze van de ene hachelijke situatie in de andere. Zal Jules zijn zusje vinden? En wat heeft de schat der zeven zeeën met haar verdwijning te maken?

Humor, romantiek en avontuur zijn de hoofdingrediënten van deze heerlijke musical voor de hele familie (4+). Kom verkleed naar het theater en zing luidkeels mee met ‘Het Grote Piratenlied’. Een bezoekje aan Theater De Blauwe dat je nooit meer zal vergeten!

Wil jij deze spannende musical niet missen? Bemachtig dan snel je kaartjes (voor slechts € 6,50 per stuk) via de website van De Blauwe Kei.

 

 

9 juli 2020

Phoenix Zomertour: te gekke workshops en activiteiten!

Summervibe 3-daagse, dansworkshops, ukelele, smeden en schilderen met Bob Ross!

 

Is jouw zomervakantie dit jaar ook anders dan anders? Wil je mooie en leuke dingen beleven en zelf maken? Doe mee aan te gekke kunstzinnige en (re)creatieve workshops en activiteiten op het gebied van beeldende kunst, muziek, dans en theater: de Phoenix Zomertour! Van 1 t/m 16 augustus kan iedereen, jong én oud, deelnemen aan het zeer uitgebreide en kleurrijke programma. Alle activiteiten worden georganiseerd op de Noordkade in Veghel. Bekijk het volledige aanbod!

Jouw leukste vakantie aan de ‘Costa del Noordkade’

De zomervakantie ziet er voor de meesten heel anders uit dan voorheen. Voor degenen die tijdens de vakantie thuis blijven en actief en creatief bezig willen zijn, is de Phoenix Zomertour in het leven geroepen. Twee weken vol (dag)workshops, activiteiten en voorstellingen. Wat denk je bijvoorbeeld van een ‘Schilder mee met Bob Ross'-workshop, een ukelele-workshop, voorleessessies van de Bieb, de summervibe 3-daagse voor kids, workshop ‘maak je eigen ring’ of een gratis breakdance-workshop. Niet zo actief deelnemen kan ook: bezoek de voorstelling 'Het Grote Piratenavontuur' van IL-Entertainment in de Koekbouw op zondagmiddag 16 augustus.

Stel je eigen Phoenix Zomertour samen en neem je vrienden en vriendinnen mee!

De Phoenix Zomertour bestaat uit diverse laagdrempelige dagworkshops en meerdaagse workshops voor alle leeftijden. Op die manier kunnen geïnteresseerden zelf hun eigen Phoenix Zomertour samenstellen en erachter komen of een bepaalde kunstdiscipline bij hen past. Zo volg je al een dagworkshop voor €25,- (Inclusief lunch en materialen) . Bovendien zijn de toffe workshops een leuke, verfrissende & kunstzinnige invulling voor deze zomervakantie! 

Er is deze zomer nog veel meer leuks te doen op de Noordkade! Bekijk het aanbod van de kadebewoners eens op Noordkade-uitjes.nl

 

7 juli 2020

Opbrengsten Open Danspodium naar KiKa

 

Dansen voor het goede doel en danstalent uit heel Meierijstad een podium bieden. Dat is het uitgangspunt van het Open Danspodium, een initiatief van CHV Academy. Op zondag 8 maart jl. stonden de danstalenten op het podium, om hun choreografieën aan het grote publiek te tonen. Samen met het publiek hebben zij een mooi bedrag opgehaald dat inmiddels is uitgereikt aan KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.

Vanaf medio maart werd het ene na het andere evenement gecanceld vanwege de corona-crisis. Het Open Danspodium was een van de laatste evenementen dat bij geluk toch nog plaats kon vinden. En het was een succes. Een mooie opkomst en alle aandacht voor de talenten die hier zo hard voor hebben gewerkt. Het inschrijfgeld en de opbrengst van de kaartverkoop, ter waarde van in totaal €636,20 komt geheel ten goede aan KiKa, en is inmiddels ‘symbolisch’ aan hen overhandigd.

Open Danspodium
Tijdens het Open Danspodium krijgen danstalenten vanaf 9 jaar de kans om zich te presenteren voor het grote publiek. Van choreografieën en kostuums, tot decor en grime: alles wordt verzorgd door de danstalenten zelf. Dit jaar bestond het programma uit dansen vanuit diverse disciplines. Daarnaast werden er vier dansdocenten en -collega’s vanuit andere dansscholen in Meierijstad uitgenodigd om met een groep danstalenten een presentatie te verzorgen. Ook enkele Fontys Dansacademie-studenten droegen een professioneel steentje bij met een drietal eigen choreografieën.

Kijk voor meer info over CHV Academy, Circle of Talent op www.chvacademy.nl

 

Op de foto: Sarah, Nina, Indi, Maurits (met cheque), Lein, Sophie (harpiste), Annemieke, Iris, Fenna en Noa (op de hurken)

30 juni 2020

Phoenix Zomertour: Te gekke kunstzinnige en (re)creatieve workshops voor jong en oud!

1 t/m 16 augustus 2020 @CHV Noordkade in Veghel - schrijf je snel in!

 

De leukste thuisvakantie aan de Costa - Del - Noordkade!

Blijf je thuis, en heb je nog geen idee hoe je de zomer doorkomt? Dan hebben wij iets leuks voor jou in petto! Van 1 t/m 16 augustus kun jij deelnemen aan de Phoenix Zomertour. Te gekke kunstzinnige en (re)creatieve workshops en activiteiten voor jong en oud, op de Noordkade in Veghel.

Bekijk hieronder het volledige programma en klik op de linkjes om direct naar de workshop te gaan voor meer info en om je in te schrijven!

BEELDEND

> Workshop Bob Ross 'A Joy of Painting Vrijdag 14 augustus
> Dagworkshop Creatief Schrijven Zaterdag 8 augustus
> Dagworkshop Zilveren ring maken Zondag 9 augustus
> Dagworkshop EcoPrint Donderdag 13 augustus 
> Dagworkshop Fotografie voor beginners Zaterdag 15 augustus
> Dagworkshop 'Het oprechte portret' (fotografie) Zaterdag 8 augustus
> 3-daagse workshop 'Crafts en Wilderness' (siersmeden) Zaterdag 1, 8 en 15 augustus of zondag 2, 9 en 16 augustus
> 6-daagse Zomer Zoutstook Week Maandag 3 t/m 8 augustus
> Workshop Tie-Dye je eigen T-shirt Zaterdag 8 of zaterdag 15 augustus

 

MUZIEK

> Dagworkshop Ukelele   Zaterdag 15 augustus   

 

DANS

> Zondagochtend Yoga aan de Kade          Zondag 2, zondag 9 en/of zondag 16 augustus
> Introductieworkshop Breakdance 7+ (gratis) Zaterdag 1 augustus
> Workshop Locking (gratis) Zaterdag 1 augustus

 

THEATER

> Summervibes 1: Kids Cultuur 3-daagse (theater) Woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 augustus     
> Voorleesuurtje i.s.m. Bibliotheek Meierijstad (gratis)  Dinsdag 4 en 11 augustus
> Theatervoorstelling: Het Grote Piratenavontuur Zondag 16 augustus

 

 

 

Er is deze zomer nog veel meer leuks te doen op de Noordkade! Bekijk het aanbod van de kadebewoners eens op Noordkade-uitjes.nl!