Bekende Schijndelnaar Ster op het Doek!

26/01/2024

Steef van Stiphout ‘Ster op het doek’ tijdens Nacht van de Noordkade 2024 
 
Aanstaande zaterdag 27 januari, tijdens de 7e editie van de Nacht van de Noordkade, organiseert Phoenix Cultuur een nieuwe editie van het bekende tv-format ‘Sterren op het Doek’. Niemand minder dan BN-er Steef van Stiphout is dit jaar de gast-ster, en zal door enkele kunstenaars op doek geportretteerd worden.  

Steef van Stiphout groeide op in Schijndel en woont daar nu nog steeds. Na de middelbare school op het Elde college studeerde hij in 2005 af aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Hij werkte voor L1 en Omroep Brabant alvorens hij aan de slag ging als bureauredacteur en verslaggever bij Editie NL. Sinds 2015 is hij een van de vaste presentatoren van dit programma.  

Vanaf 19.30 uur zitten de deelnemende cursisten klaar in de beeldhouwwerkplaats en neemt Steef van Stiphout plaats om, vanuit verschillende perspectieven en met verschillende teken- en schildertechnieken, te worden ‘vereeuwigd’ op doek. Kunstenaar Maria Kemps begeleidt de schilders bij het maken van het portret. Het publiek kan het wederom live mee ervaren, en ook dit keer is het een interactieve sessie, waarbij Steef van Stiphout en de kunstenaars worden geïnterviewd door Hans Fassbender.  

Na de eerste schetsen die deze avond worden gemaakt, krijgen de kunstenaars de komende weken de tijd om verder te werken aan hun portret. Binnenkort wordt er een moment geprikt waarop de werken worden gepresenteerd en mag Steef van Stiphout zijn favoriet uitkiezen. 

Sterren op het Doek vindt aanstaande zaterdag 27 januari plaats tijdens de Nacht van de Noordkade, van 19.30 tot 22.00 uur in de beeldhouwwerkplaats. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen. Toegang tot de Nacht van de Noordkade is gratis, met uitzondering van de theatervoorstellingen van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade.

Bekende Schijndelnaar Ster op het Doek!
Foto: Steef van Stiphout

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag