Kunstructeur

Het educatieproject Kunstructeur biedt een sterke combinatie van Kunst en Techniek in de uitvoering. Elk jaar heeft dit educatieproject een uitdagend en actueel thema met verschillende invalshoeken. Dit vraagt om een creatieve benadering van docenten en leerlingen vanuit onderzoekend en ontwerpend leren. Dit jaar is het thema: In the pocket- een broekzakidee. Een goed idee zit soms in een klein hoekje. Wat heb je nodig of zou je altijd bij je willen hebben? Technisch, mooi of super handig? Bedenk een idee dat groot en klein is tegelijk. Maak het opblaasbaar, uitklapbaar, uitschuifbaar, op- of invouwbaar of gewoon heel compact. Zorg dat wat voor jou onmisbaar is, makkelijk meeneembaar wordt Laat je inspireren door kunst, design of de natuur. Ontwerp iets om in te verblijven of om te overleven, om te communiceren of om gewoon altijd bij je te hebben. Verken de grenzen en de mogelijkheden van wat in de pocket past. Noodzaak of vermaak. Ontwerp en voer het uit op ware grootte. De meest technische, gekste, actueelste en ontroerendste ontwerpen komen in aanmerking voor de In the Pocket- award.

Dit seizoen gaan de groepen 1-2 aan de slag met kunst en techniek en werken aan een ontwerp- en maakopdracht. De kinderen gaan een in-uitklap, vouwding maken. Er zijn inleidende oefeningen die met verhaal, en/of kunstwerken worden gedaan.

​​​​Workshop voor groepen 1-2, duur 1,5 uur
In de periode van januari t/m april 2019 ga je met je groep van start. Aan het begin van het project is er voor elke groep een inspiratieworkshop o.l.v. een kunstenaar op school. Tijdens deze workshop worden Inleidende oefeningen gedaan.
En worden de kleuters met een verhaal geïnspireerd. De leerlingen werken op school in groepjes aan de opdracht en doorlopen stapsgewijs de verschillende fasen van een ontwerp- en maakproces.

Extra: tweede workshoples, duur 1 uur
Indien men een extra techniekles wil kan men dit voor de zomervakantie doorgeven aan Cultuurkade of vermeld het meteen bij de inschrijving bij 'opmerkingen'.
Let op: je boekt via het boekingssysteem alléén de eerste les. De extra techniekles wordt in overleg tussen docent en leerkracht afgesproken.

Zelfstandig aan de slag, groepen 1-2
Met behulp van het lesmateriaal en de inspiratieposter kun je met de leerlingen vervolgens zelf aan de slag.

Ter voorbereiding is er een inspiratie- en instructiebijeenkomst voor leerkrachten op 16 januari 2019. Deze dien je apart te boeken.

Met Kunstructeur bieden Phoenix Cultuur en Cultuurkade een vakoverstijgend project waarin ontwerpend en onderzoekend aan verschillende kerndoelen tegelijkertijd gewerkt kan worden.

ofilters