Nieuws


Sterren op het doek tijdens de Nacht van de Noordkade 2018!

9 januari 2018
image by WebDog

Op 26 januari aanstaande vindt alweer de derde editie plaats van de Nacht van de Noordkade. Hét proef en kunstfestival voor jong en oud, in de oude fabriek op de CHV Noordkade in Veghel. Na het succes van afgelopen jaar organiseert Phoenix Cultuur ook deze keer weer ‘Sterren op het Doek’, naar het bekende tv-format.

Phoenix Cultuur heeft een bekende persoonlijkheid uit Meierijstad weten te strikken, die geportretteerd zal worden door ervaren cursisten. Zij vertalen het specifieke in het gezicht van de gast-ster op schildersdoek en in klei. Het publiek kan dit tijdens de Nacht van de Noordkade live mee ervaren. Na de eerste opzet worden de kunstwerken in de twee opvolgende weken verder uitgewerkt en op vrijdag 23 februari gepresenteerd. De gast-ster krijgt dan de gelegenheid om een favoriet uit te kiezen. Ook deze avond is vrij toegankelijk voor publiek en wordt begeleid met live muziek en improvisatie.

Een avond vol belevenis
De Nacht van de Noordkade is een gezellige en sfeervolle avond uit voor jong en oud. In de gehele fabriek geniet je als bezoeker van dans- en muziekoptredens van leerlingen, optredens van muziekverenigingen, bands van Pop & Co Bandcoaching en diverse emsembles. Er zijn exposities, er worden demonstraties gegeven en je kunt deelnemen aan workshops zoals bijvoorbeeld ijssculpturen hakken (vooraf inschrijven). Ook het nieuwe theater is inmiddels gereed en voor slechts € 10,- kun je via De Blauwe Kei een theatervoorstelling bijwonen. In de Proeffabriek geniet je van het heerlijke aanbod van alle winkeliers en wil je echt op culinaire ontdekkingstocht, dan maak je een Rondje Proeffabriek. Kortom: voor ieder wat wils!

De Nacht van de Noordkade vindt plaats op vrijdag 26 januari van 19.00 –22.30 uur met een afterparty tot 02.30 uur in Café De Afzakkerij. De toegang is geheel gratis, uitgezonderd de speciale theatervoorstelling van De Blauwe Kei.

Bekijk de timetable hieronder voor meer informatie en het gehele programma!

 Nacht van de Noordkade timetable