De Hippe Gasten komen naar De Muziekfabriek Meierijstad!


18/03/2022

In het kader van de landelijke Kindermuziekweek organiseert Phoenix Cultuur op zondagmiddag 10 april ‘De Muziekfabriek Meierijstad’ in de Blauwe Kei, theater aan de Noordkade. Een concert van muziekleerlingen van Phoenix Cultuur en CHV Academy, met een spetterende afsluiting: een optreden van de ‘Hippe Gasten’! Aansluitend aan het gratis concert kunnen kinderen proeven van allerlei muziekinstrumenten op de instrumentenmarkt in de Proeffabriek.

Nationale Kindermuziekweek en De Muziekfabriek
De landelijke Kindermuziekweek is hét moment om ook kinderen t/m 12 jaar in Meierijstad kennis te laten maken met muziekinstrumenten en muziekles. In samenwerking met de Rotary Meierijstad vindt op zondag 10 april om 14.30 uur De Muziekfabriek Meierijstad plaats. Muziekleerlingen uit heel Meierijstad staan die middag op het theaterpodium om hun muzikale kunsten ten gehore te brengen aan het publiek. Als afsluiting van het concertzorgen de ‘Hippe Gasten’ voor een knallende rockshow om iedereen te laten zien en horen dat muziek maken allesbehalve kinderachtig hoeft te zijn. Na afloop, vanaf 15.45 uur, kunnen de kinderen diverse muziekinstrumenten uitproberen en kennismaken met de muziekdocenten van Phoenix Cultuur tijdens de instrumentenmarkt in de Proeffabriek. Het concert en de instrumentenmarkt zijn gratis toegankelijk en tickets voor het concert kunnen vooraf via de website van De Blauwe Kei worden gereserveerd.

Muziek in Meierijstad
In Meierijstad werken verschillende instanties samen om kinderen kennis te laten maken met de kracht van muziek. Zo is de CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad inmiddels actief op alle 34 basisscholen in de gemeente en krijgen meer dan 3.600 leerlingen in 173 klassen wekelijks een kunstles – waaronder muziek! – van inspirerende kunstvakdocenten. Ook biedt CHV Academy muziektalenten de kans om zich verder te ontwikkelen in de Talentenklas Muziek. Hier worden ze begeleid door een mentor en andere muziekprofessionals om persoonlijke doelen te behalen met behulp van extra lessen, optredens en masterclasses.

De Kindermuziekweek
De landelijke Kindermuziekweek, die dit jaar plaatsvindt van 1 t/m 10 april, is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten hebben gebundeld om jaarlijks een 10-daagse kindermuziekweek te realiseren. Het doel: alle kinderen uit Nederland van 0-12 jaar 10 dagen lang te laten genieten van het maken van en het luisteren naar (live) muziek. De muzikale ontwikkeling draagt namelijk bij aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen. Muziek verbindt, van muziek word je blij en muziek maken kan altijd!

Het concert van De Muziekfabriek Meierijstad wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Rotary Meierijstad. Klik hier om gratis tickets te reserveren via de website van de Blauwe Kei. Klik hier voor meer informatie over muzieklessen bij Phoenix Cultuur.

De Hippe Gasten komen naar De Muziekfabriek Meierijstad!


wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag