Nieuws


Proef Rembrandt in de Proeffabriek op CHV Noordkade

Zondag 8 september
27 augustus 2019
image by WebDog

 

Als startschot van het nieuwe beeldende cursusseizoen én om het Rembrandt-jaar te eren, organiseren wij in samenwerking met DIS en Wine2Proof Proef Rembrandt. Van 13.00 tot 16.30 uur kun je komen kijken, proeven en je mee laten voeren naar de tijd van de meesterschilder, met diverse teken- en schilderactiviteiten en meesterlijke lekkernijen.

De hele middag staat in het teken van de wereldberoemde meesterschilder Rembrandt. Kunstenaars, kunstvakdocenten en cursisten van Phoenix Cultuur nemen bezoekers in de Proeffabriek mee terug in de tijd. Van bijzondere teken- en schilderactiviteiten en prachtige stillevens, tot 17e-eeuwse gedaantes en melodieën.

Programma in een notendop
Terwijl kunstenares Maria Kemps samen met Henk van Oorschot een XL portret maakt van Rembrandt, wagen animator/illustrator Ryemma Stoop en haar leerlingen van het Tekenatelier zich aan hun eigen symbolische meesterwerk. Onder leiding van kunstenares Monique Broekman leggen enkele schilders twee bekende markante modellen vast op het doek: Nelleke de Laat en Cor Swanenburg. En wie zich wil uitbeelden als Rembrandt’s geliefde Saskia, kan zich door kunstenaarscollectief Kunstklas laten vereeuwigen als Godin van de Flora. Naast alle activiteiten is er ook een expositie te bewonderen van kunstenaars, geïnspireerd op de stijl van de oude meesters. Voor degene die na deze middag zelf zin krijgt om als Rembrandt aan de slag te gaan, vertelt Peter Maas, oud-deelnemer aan tv-programma ‘Project Rembrandt’, over zijn tweedaagse workshop ‘klassiek schilderen’, die hij in november bij Phoenix Cultuur zal verzorgen. Tussendoor kan de honger gestild worden met een meesterlijke lunch bij DIS: wat dacht je van een kopje Claire Obscure, een Rembrandt-soepje en een Broodje Stilleven? En de wijnliefhebbers duiken deze middag dieper in de wereld van wijn in de Gouden Eeuw, onder leiding van vinologe Marja van den Eijnden. Een bijzondere middag die muzikaal omlijst wordt met 17e-eeuwse melodieën van muzikanten Rolf van Meurs en Leonie Clahsen. Lees meer...

Ons nieuwe beeldende cursusseizoen start - net als de theaterafdeling - op maandag 9 september. De muziek- en dansafdeling draaien inmiddels alweer op volle toeren. Bekijk ons aanbod en meld je aan voor een gratis proefles!