Nieuws


Opening expositie cursisten tekenen & schilderen

3 september 2019
image by WebDog

 

Het afgelopen cursusjaar hebben de cursisten Tekenen & Schilderen, onder leiding van docenten Lonneke de Wit en Hanneke Gommers, hard gewerkt aan diverse teken- en schilderopdrachten. Van 6 tot en met 27 stellen zij het geleerde tentoon, op de CHV Noordkade in Veghel. Aanstaande vrijdag 6 september vindt om 16.00 uur de feestelijke opening van de expositie plaats, op de eerste etage van de Cultuurfabriek. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens de lessen Tekenen & Schilderen bij Phoenix Cultuur, op maandag- en dinsdagochtend, komen verschillende teken- en schildertechnieken aan bod, zoals basisvormen, verhoudingen, contrasten, composities en kleurleer. De cursisten leren om expressie in hun werk te leggen door middel van verf, potlood of inkt. Daarnaast leren zij omgaan met onder andere houtskool, Oost-Indische inkt en de drukpers. Ook duiken docenten Lonneke de Wit en Hanneke Gommers de diepte in met presentaties van kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Door deze verdiepingslessen leren de cursisten om te kijken naar zowel klassiek als modern werk. Een gezamenlijk museumbezoek is hiervan ook een waardevolle toevoeging.

De expositie
Het afgelopen cursusjaar hebben de cursisten gewerkt aan schilderijen en tekeningen die zijn ontstaan vanuit diverse opdrachten. Voorbeelden hiervan zijn het uitwerken van een deel van de fabriek, het naschilderen van een gipsen portret en het uitwerken van een opdracht over Matisse, Vincent van Gogh en Wayne Thiebaud. De cursisten hebben ter verdieping ook exposities van Rubens, Van Gogh en David Hockney bezocht. De eindwerken die ontstaan zijn vanuit deze opdrachten, zijn tijdens deze expositie te zien.

De expositie is van 6 t/m 27 september dagelijks gratis te bezichtigen op de CHV Noordkade in Veghel, op de eerste etage van de Cultuurfabriek. Wil je zelf ook een teken- en schildercursus volgen of ben je geïnteresseerd in een andere jaarcursus? Bekijk ons aanbod beeldende cursussen en meld je aan voor een gratis proefles!