Nieuwe expo schildergroepen Rita van der Laan in ‘t Spectrum

22/03/2022

Vrijdagavond 1 april wordt de nieuwe expositie van de teken- en schildercursisten van Rita van der Laan voor het publiek geopend in ’t Spectrum in Schijndel. Het actuele thema ‘bedreigde natuur’ stond dit keer centraal tijdens de schilderlessen, wat resulteerde in ruim 25 werken met diverse verrassende materialen en technieken.

De paden op, de lanen in
In het kader van het thema ‘bedreigde natuur’ zijn de teken- en schildercursisten op pad gegaan, de natuur in, om de bedreigde ‘flora’ in de eigen leefomgeving te ervaren. Via het NCM Schijndel, onder leiding van Fia Fiers, is de groep begin maart richting de Schaapskooi vertrokken om daar een wandeling te maken en inspiratie op te doen. De kunstwerken die hieruit voortgekomen zijn, zoeken de confrontatie op en geven de kijker een stukje bewustwording mee.

Muzikale opening expositie
De opening van de expositie, op vrijdagavond 1 april om 19.30 uur, wordt muzikaal ondersteund door de CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad. Speciaal voor deze opening zingen kinderen uit groep 6  van basisschool De Regenboog (Hoevenbraak) uit Schijndel en groep 5/6 van basisschool Franciscus Boskant twee liedjes die aansluiten bij het thema. Na het optreden krijgen zij een speelse kijkwijzer mee om de expositie met eigen ogen te bekijken. Deze basisschoolleerlingen maken onderdeel uit van de ruim 3.600 leerlingen uit 173 klassen op alle 34 bassischolen in Meierijstad, die wekelijks een kunstles krijgen van een kunstvakdocent van de CHV Academy. 

Phoenix Connected
Met het thema ‘bedreigde natuur’ haakt docente Rita van der Laan met haar cursisten aan bij ‘Phoenix Connected’. Onder deze naam verbindt Phoenix Cultuur haar werkzaamheden, activiteiten en kunstbeoefening met maatschappelijke thema’s. Dit cursusseizoen staat het veranderende klimaat en onze verhouding tot de natuur centraal. Vanuit de gedachte dat iedereen een eigen rol heeft in de samenleving, heeft iedereen ook een bepaalde mate van verantwoordelijkheid. En kunst vervuld daarin een belangrijke rol, want met kunst maak je de feiten voelbaar, gevoelens hoorbaar en nieuwe perspectieven zichtbaar.

De opening van de expositie is vrij toegankelijk voor het publiek. De kunstwerken zijn na de opening voor langere tijd te bewonderen in ’t Spectrum in Schijndel, tijdens de openingstijden. Geïnteresseerden voor de jaarcursus thematisch tekenen en schilderen door Rita van der Laan kunnen op elk moment instromen. Klik hier voor meer info en om je in te schrijven voor de teken- en schildercursus.

Nieuwe expo schildergroepen Rita van der Laan in ‘t Spectrum
Bedreigde natuur als thema en inspiratiebron

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag