Nieuws


Masterclasses van échte professionals

16 april 2019
image by WebDog

 

De maand mei staat bij Phoenix Cultuur in het teken van ‘Meet the Masters’. Op de CHV Noordkade in Veghel worden namelijk drie unieke masterclasses gegeven door échte professionals. Op het programma staan een tweedaagse masterclass Illustreren van Sandra Klaassen, een masterclass van meestersmid Jos de Graaf en de masterclass van Jeroen de Wijs: Photographic Drawings.


Zaterdag 18 mei | Smeeddag: Realisatie balusters siersmederij
Op zaterdag 18 mei organiseert de siersmederij van Phoenix Cultuur een smeeddag waarop onze smeed-cursisten vijf nieuwe balusters voor de balustrade gaan realiseren. Dit doen ze onder leiding van meestersmid Jos de Graaf. Iedereen die benieuwd is, mag een kijkje komen nemen tussen 10.00 uur en 16.00 uur op de CHV Noordkade in Veghel (vrije inloop).


Zaterdag 18 en zondag 19 mei | Masterclass: Illustreren - van schets tot illustratie
In het weekend van 18 en 19 mei geeft professioneel illustratrice Sandra Klaassen een unieke masterclass op de CHV Noordkade in Veghel. Deze tweedaagse masterclass is voor volwassenen met al enige tekenervaring, die geïnteresseerd zijn in tekenen en hun vaardigheden op professionele wijze willen vergroten. Het accent ligt op het ontwikkelen van een aantrekkelijke illustratie voor een prentenboek, tuinboek, kookboek, kalender of bij poëzie. De cursisten leren waar de essentie en finesse zit om een illustratie zo te tekenen dat deze emotie uitdrukt en oproept. De tweedaagse masterclass Illustreren - van schets tot illustratie duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur en kost €238,-.


Zaterdag 18 en 25 mei | Masterclass: Photographic Drawing - ontdek fotografie
Jeroen de Wijs is expert op het gebied van pre-industriële fotografie. Op zaterdag 18 en 25 mei geeft hij de unieke masterclass Photographic Drawing - ontdek fotografie op de CHV Noordkade in Veghel. Deze tweedaagse masterclass is geschikt voor fotografen, kunstenaars, specialisten en iedereen die geïnteresseerd is in experimenteren met fotografie uit de begintijd. Cursisten maken kennis met de vroege experimenten van W.H. Fox Talbot: een van de uitvinders van de fotografie. Daarna gaan ze zelf aan de slag met Photogenic Drawings: ‘cameraless’ fotogrammen, met een primitieve ‘mouse trap’ camera. De tweedelige masterclass kost €220,- en wordt op 18 mei gegeven van 10.00 - 12.30 uur en op 25 mei van 10.00 - 16.00 uur.