Nieuws


Levend schilderij en nachtelijk atelier tijdens Nacht van de Noordkade

Vrijdag 25 januari 19.00 - 02.30 uur, CHV Noordkade Veghel
22 januari 2019
image by WebDog


De Nacht van de Noordkade 2019 staat voor de deur! Kunstenliefhebbers en cultuurgenieters, jong en oud, kunnen aanstaande vrijdag 25 januari vanaf 19.00 uur hun hart ophalen tijdens hét winterfestival van Meierijstad. Phoenix Cultuur presenteert dit jaar onder andere het ‘Levend Schilderij’ en de inspiratieworkshop ‘Atelier van de Nacht’.

Levend Schilderij
Onder leiding van docente Lonneke de Wit beelden spelers van de theaterafdeling met medewerking van het publiek, vanaf 19.00 uur, maar liefst zes iconische schilderijen uit. Het publiek beleeft ook de opbouw van de sets live mee en wordt door docent Roland Koekkoek als kunsthistoricus bijgepraat over de kunstwer-ken. Tekenatelier cursisten van Ryemma Stoop en fashionmodellen van Anita
Eijgermans beelden vervolgens om 20.00 uur ook een eigen schilderij uit.

Atelier van de Nacht
Het atelier van de Nacht is een inspiratieworkshop over ruimtelijk werken, waarin de magie van de nacht als inspiratie wordt gebruikt. Onder leiding van beeldend kunstenaars Caroline Teesing en
Giovanni Dalessi gaan deelnemers overdag al aan de slag met het bouwen van sculpturen van plastic en gaas, die ’s avonds in het donker oplichten en voor een magische sfeer zorgen. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden voor deze workshop, via de website van Phoenix Cultuur. Deelname is gratis.

Bomvol programma
Dit is slechts een kleine greep uit het bomvolle programma tijdens de Nacht van de Noordkade. Zo kan het publiek bijvoorbeeld ook uit hun stem uitbrengen op het mooiste ontwerp voor de ballustrade in de sme-derij. In het donker worden prachtige lightdrawings gepresenteerd en jongeren van het tekenatelier verkopen 20 zeefdrukken, geïnspireerd op de fabriek, die zij o.l.v. Lonneke de Wit tijdens de lessen hebben gemaakt. In de hele fabriek vinden er allerlei muziekoptredens plaats van leerlingen, diverse ensembles en muziekverenigingen uit Meierijstad. De bands van Pop&Co laten hun muzikaliteit horen in de Afzakkerij. Ook de dansafdeling is weer goed vertegenwoordigd met diverse dansstijlen. Dit jaar zoekt dansdocente Yvonne den Dekker de samenwerking op met Jazzkids o.l.v. Jo Hennen en ook pianodocent Peter Schütz zorgt samen met een leerling voor muzikale ondersteuning. De musicalgroepen van de theaterafdeling ge-ven alvast een vooruitblik naar Theaterfestival Windkracht ’19 en de musicalproductiegroep verzorgt op verschillende plaatsen straattheateracts.

De vierde editie van de Nacht van de Noordkade vindt aanstaande vrijdag 25 januari van 19.00 02.30 uur plaats op CHV Noordkade in Veghel. De toegang is geheel gratis, uitgezonderd de theatervoorstelling van Theater De Blauwe Kei. 

Bekijk hier de timetable >