Kick-Off nieuwe Talentenklas Design, Beeldend en Ambacht

21/05/2021

CHV Academy, Circle of Talent Meierijstad start met een nieuwe Talentenklas Design, Beeldend en Ambacht. Dé kans voor creatieve jongeren van 14 t/m 17 jaar om zich verder te ontwikkelen onder begeleiding van professionele kunstenaars en designers. Deze nieuwe Talentenklas is opgezet in samenwerking met Design Academy Eindhoven. De Kick-Off voor de Talentenklas vindt plaats op zaterdag 29 mei aanstaande in de beeldende werkplaatsen op de Noordkade in Veghel.

Ontwikkeltraject voor jong creatief talent
De nieuwe Talentenklas biedt jongeren van 14 t/m 17 jaar de mogelijkheid om zich verder te ontplooien in design, de beeldende kunsten en ambachten. De jonge talenten krijgen, onder begeleiding van de professionals van Design Academy Eindhoven en CHV Academy, diverse workshops en opdrachten in de vakken design, beeldende kunsten en ambachten. CHV Academy beschikt op de Noordkade in Veghel over goed uitgeruste werkplaatsen en ateliers, zoals een ambachtelijke siersmederij, een edelsmederij, ruime schilderateliers met onder andere zeefdruk- en etsmogelijkheden, een fotostudio met doka en een keramiekwerkplaats met diverse ovens.

Kick-Off, Toelating en Pilot
De toelating voor de nieuwe Talentenklas Design, Beeldend en Ambacht start met een Kick-off op zaterdag 29 mei 2021 en de aanmeldingen hiervoor zijn reeds binnen. De Kick-off, onder leiding van Kiki van Eijk (internationaal designer en CHV Academy ambassadeur) en Pierre Cops (beeldend kunstenaar/graficus) bestaat uit een informatiemoment, een workshop en een kort motivatiegesprek. Op basis van de bevindingen tijdens de Kick-off wordt bepaald of de jongere wordt toegelaten tot de Talentenklas. In het najaar van 2021 start een eerste pilot, van een half studiejaar. Deelname aan deze eerste pilot is gratis. De pilot kan gefinancierd worden dankzij de bijdragen en investeringen van de partners van CHV Academy uit het bedrijfsleven, de gemeente, het onderwijs en de investering vanuit Design Academy Eindhoven.

Meer informatie over de CHV Academy, Circle of Talent en deze Talentenklas is te vinden op www.chvacademy.nl

Kick-Off nieuwe Talentenklas Design, Beeldend en Ambacht

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag