Nieuws


Inschrijving Open Danspodium voor danstalenten!

Een podium voor amateurdansers met eigen choreografie
22 januari 2019
image by WebDog


In samenwerking met CHV Academy organiseert de dansafdeling van Phoenix Cultuur op zaterdag 23 maart het Open Danspodium op CHV Noordkade. Hiermee wordt een podium gecreëerd voor danstalenten in heel Meierijstad. Amateurdansers die zelfstandig of in groepsverband choreografieën maken, kunnen zich hier nu voor aanmelden.

Danstalent: meld je aan!
Het Open Danspodium is een onderdeel van de CHV Academy talentenklas, dat in het leven is geroepen in het kader van talentontwikkeling voor de discipline dans. Danstalent krijgt hiermee de kans zichzelf te pre-senteren voor publiek. Zowel amateurdansers als dansleerlingen van Phoenix Cultuur kunnen zich hier, in-dividueel of in groepsverband, voor aanmelden. Enige voorwaarde is dat er een zelfgemaakte choreografie wordt gepresenteerd, die vooraf beoordeeld is door dansdocenten van Phoenix Cultuur. Van choreografie tot kostuum, decor en grime: alles wordt door de talenten zelf verzorgd. Tijdens het Open Danspodium komen diverse dansdisciplines aan bod. Daarnaast worden ook de FestiDans choreografieën van dansdocenten Kai Tholen, Berdy Maertens, Elmira van Maris-Amirhanova en Yvonne den Dekker als try-out uitgevoerd. FestiDans zelf vindt op vrijdag 29 maart plaats in theater De Blauwe Kei op de CHV Noordkade.

Coaching
Deelnemers aan het Open Danspodium hebben de mogelijkheid om een coachingstraject in te gaan om hun choreografie naar een hoger niveau te tillen. In drie sessies van 20 minuten krijgen ze tips en aanwijzingen van een danscoach. Het idee en de uitvoering van de choreografie blijft uiteraard bij de danstalenten zelf.

Het Open Danspodium vindt plaats op zaterdag 23 maart vanaf 15.00 uur, in de Podiumzaal op de 1e verdieping van de Cultuurfabriek op CHV Noordkade in Veghel. Amateurdansers kunnen zich tot 8 maart aanmelden. Het inschrijfgeld bedraagt €10,- per dans. De kaartverkoop van het Open Danspodium start op 11 maart. Voor meer informatie en inschrijven mail je naar Yvonne den Dekker via dansgroepd3d@hetnet.nl.