Nieuws


Gouden Dans project van start: ouderen maken samen een dansvoorstelling

22 oktober 2019
image by WebDog

Op woensdag 16 oktober is het Gouden Dans project officieel van start gegaan. In totaal kwamen veertig ouderen naar onze dansstudio op de CHV Noordkade. In vier maanden tijd werken de deelnemers toe naar een echte dansvoorstelling in Theater De Blauwe Kei. Gouden Dans is een uniek maatschappelijk project van Theater De Blauwe Kei, Phoenix Cultuur én Gouden Dans met medewerking van ONS Welzijn, de Zonnebloem en Stichting Met Je Hart met als doel bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken.

De meeste deelnemers begonnen wat aarzelend, maar door de heerlijke muziek en het aanstekelijke enthousiasme van dansdocente en choreograaf Ireen Kurvers, ontstond al snel een gezellige sfeer waarin hard en serieus gewerkt werd, maar ook veel gelachen. De eerste repetities, bedoeld om de deelnemers met het project Gouden Dans én met elkaar kennis te laten maken, waren dan ook een groot succes.

Vijftien weken lang gaan de ouderen in twee groepen iedere woensdag repeteren onder leiding van Ireen Kurvers. Het doel? Een eindvoorstelling die ze samen maken. Basis van de voorstelling is de Cubaanse danzon: een ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. “De danzon is het uitgangspunt”, vertelt Kurvers. “Daar beginnen we mee, maar tijdens de lessen ga ik met de deelnemers in gesprek. Wat is hun achtergrond, van welke muziek houden ze? Daar laat ik me door inspireren. Daardoor ontstaat er voor elke groep een nieuwe voorstelling”.

De eindvoorstelling Kom Dans Met Mij De Danzon is op zondag 9 februari in de Podiumzaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade. Klik hier voor alle informatie over het Gouden Dans project of voor het reserveren van kaarten voor de voorstelling Kom Dans Met Mij De Danzon!