Nieuws


Expositie schildergroepen Rita van der Laan in ‘t Spectrum

13 november 2019
image by WebDog

 

Van woensdag 13 november tot en met dinsdag 31 december exposeren de schildergroepen van Phoenix Cultuur docente en kunstenares Rita van der Laan hun werk in ’t Spectrum in Schijndel. Ditmaal stond het thema ‘Fanfare’ centraal tijdens de schilderlessen, dat heeft geresulteerd in verrassend en divers werk.

De schildercursisten van de woensdagochtend- en donderdagavondgroep werken wekelijks aan de hand van een thema aan hun eigen schilderwerken en worden daarbij begeleid door Rita. Dit keer stond het thema ‘Fanfare’ centraal, waarbij de cursisten zich lieten inspireren door twee foto’s van Fanfares. De persoonlijke interpretatie heeft verrassend werk opgeleverd, variërend van realistische weergaven tot ritmisch abstract werk, met toepassing van bijzondere technieken.

De expositie is vanaf woensdag 13 november gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van ’t Spectrum in Schijndel. Geïnteresseerden voor de jaarcursus thematisch tekenen en schilderen door Rita van der Laan kunnen op elk moment instromen. Een gratis proefles vooraf is ook altijd mogelijk.