Nieuws


Expositie fotoserie "Weerbarstigheid" op CHV Noordkade

Nu te zien in de foyer op de 1e verdieping!
10 december 2018
image by WebDog


De weerbarstigheid van de natuur na een brand. Het thema van een bijzondere fotoserie die momenteel te zien is op CHV Noordkade in Veghel. Een mooie samen-werking tussen fotografe Nicole Minneboo, styliste Marloes Wolfs en Bloemsierkun-stenaar Janneke Camps.

Je hoopt het zelf nooit mee te maken, een brand in huis. De kracht van een brand laat niets dan verwoesting achter. De fotoserie “Weerbarstigheid” laat echter zien dat een verwoestende brand uiteindelijk ook ver-nieuwing brengt. Materialen en structuren veranderen en er ontstaat na verloop van tijd ruimte voor fragiel nieuw leven. De serie is een fotografisch onderzoek binnen de esthetiek van een verwoestende brand in een (fictief) huis.

Geïntrigeerd door vuur en de effecten hiervan, zocht Nicole de samenwerking op met Marloes en
Janneke. Het resultaat: een bijzondere 8-delige fotoserie op groot formaat (120 x 160 cm). Nicole: “De foto’s zijn extra mat afgedrukt, waardoor je het gevoel krijgt alsof het zwart als een soort roetlaagje op de foto zit en dus ook afgeeft als je er met je hand overheen zou gaan. De foto’s zoals te zien bij de expositie zijn beves-tigd tegen een reboardwand – een soort karton met honingraat – omdat het ‘rauwe’ juist niet verloren mag gaan.”

Fotografe Nicole Minneboo is inmiddels al 15 jaar succesvol op het gebied van commerciële fotografie. Van-uit haar studio op Strijp-S in Eindhoven en op locaties door heel Nederland werkt ze voor uiteenlopende opdrachtgevers, met portret- en interieurfotografie als haar specialisatie. Via haar brede netwerk kwam ze in contact met styliste Marloes Wolfs en bloemsierkunstenaar Janneke Camps. Marloes is als fotostyliste ge-specialiseerd op het gebied van interieur- en foodstyling en heeft al vele producties gemaakt met verschil-lende fotografen, voor diverse (woon)bladen. Janneke werkt inmiddels al 20 jaar in het bloemenvak en brengt haar passie en verwondering over als vakdocente op de Stoas Hogeschool Vilentum in Wageningen. Naast het onderwijs geeft ze demonstraties en workshops, verzorgt ze bloemwerk voor vakbladen en –boeken en schrijft ze artikelen en columns.

De expositie “Weerbarstigheid” is nu te zien in de foyer op de 1e verdieping van CHV Noordkade in Veghel. De fotowerken kunnen aangekocht worden in vier verschillende formaten, bevestigd op een reboardwand of als enkele fotoafdruk. Ga voor meer informatie naar www.minneboo.com of mail Nicole via info@minneboo.com.