Nieuws


Een creatief najaar met nieuwe korte cursussen en workshops!

Nieuw aanbod oktober - december 2018
8 oktober 2018
image by WebDog


Het nieuwe cursusseizoen is in volle gang bij Phoenix Cultuur. Naast de jaarcursussen van de disciplines beeldend, dans, muziek en theater is er dit najaar ook weer een gevarieerd aanbod in korte cursussen en workshops, voor jong en oud, door heel Meierijstad.De korte cursussen en workshops zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die zin heeft in een nieuwe creatieve uitdaging dit najaar, en liefst eens wil ‘proeven’. In 1, 4 of 5 lessen krijg je een goed beeld van de cursus, waarna je in veel gevallen kunt doorstromen in een vervolg- of jaarcursus. Voor alle disciplines is er nieuw cursusaanbod, verdeeld over drie leslocaties in Meierijstad: CHV Noordkade in Veghel, ’t Spectrum in Schijndel en CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode.

Veelzijdig beeldend

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het doen bij Phoenix Cultuur. Van messen en bijlen smeden tot keramieken sculpturen maken, van digitale fotobewerking tot vilten of stempels snijden. En dan hebben we het nog niet gehad over het klei atelier voor kids. Hier kunnen ze vijf donderdagen volop experimenteren met hun handen in de klei, met de mooiste creaties als eindresultaat.Muziek voor jong en oud(er)
De muziekafdeling start vanaf 26 oktober weer met de korte cursus voor de allerkleinsten: kind-ouder-muziek. Samen met je (klein-)kindje liedjes meezingen en bewegen, met allerlei leuke attributen. Een speelse en ongedwongen manier om (voor het eerst) in aanraking te komen met muziek! 
Voor degene die ook zo van klassieke muziek houdt op de zondagochtend is er de korte cursus ‘klassieke muziek luisteren’. Je maakt kennis met verschillende stijlen, tijden, vormen, componisten en instrumenten van de klassieke muziek. Je leert echt met een ander oor luisteren, maar bovenal ook heerlijk ontspannen luisteren!Proeven van dans
De dansproeverijen djembé & beweging en moderne dans staan vanaf 14 november op het programma in ’t Spectrum in Schijndel. Daarnaast start Romy Rademakers binnenkort als dansdocente bij Phoenix Cultuur met twee nieuwe proeverijen showdans 10+ en 14+ en mix modern/klassiek 18+. Meer informatie hierover volgt snel.Gratis proeflessen theater


Ook de theatermakers zitten niet stil! Op 10 december verzorgt theaterdocente Monika Kowalewska in ’t Spectrum drie gratis proeflessen theater voor kinderen vanaf 9 jaar, jongeren vanaf 13 jaar en voor volwassenen. Dus zie jij het wel zitten om je acteertalent verder te ontwikkelen, of wil je gewoon eens ervaren of het iets voor je is, dan zijn deze proeflessen een aanrader!

Bekijk hier de flyer met daarin alle nieuwe korte cursussen & workshops.

Klik hier voor het beeldend aanbod >
Klik hier voor het muziekaanbod >
Klik hier voor het dansaanbod >
Klik hier voor het theateraanbod >

Heb je nog vragen? Wij staan voor je klaar! Mail naar info@phoenixcultuur.nl of bel ons op tel. 0413-782010.

 A5 flyer korte cursussen & workshops okt - dec 2018