Nieuws


Coronavirus | Update

10 maart 2020

Bericht 16-3-2020:

Naar aanleiding van de laatste nieuwsberichten over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, en in goed overleg met gemeente en onze collega-instellingen, hebben wij helaas moeten besluiten om al onze cursussen en lessen in de vrije tijd per direct op te schorten. Dit doen we in ieder geval tot maandag 6 april aanstaande. Dit geldt voor al onze leslocaties.

De lessen worden - daar waar mogelijk en in overleg - ingehaald op het einde van het cursusjaar, of op een ander moment.
Houd onze berichtgeving via e-mail, facebook en website in de gaten voor het vervolg.

Wij hopen op je begrip!

Namens bestuur en directie,
Barbara Brouwer
 

-------

 

Op dit moment is er geen reden om onze reguliere activiteiten/lessen af te gelasten.

Ben je verkouden, moet je hoesten of heb je koorts? Dan verzoeken we je niet deel te nemen aan de lessen. 

---

Bericht 10-3-2020:

Beste cursist, leerling, ouder, bezoeker,

Inmiddels kennen de meeste mensen wel iemand die persoonlijk hinder heeft ondervonden van het Coronavirus. Met carnaval was Corona nog iets om grappen over te maken. Nu het aantal besmettingen stijgt, is het steeds meer realiteit.

Binnen Phoenix Cultuur merken we verschillende instellingen ten opzichte van het Coronavirus. De gematigde relativerende kant, maar ook mensen die zich toch echt zorgen maken. Beide moeten ruimte krijgen om zich prettig te blijven voelen bij wat er gebeurt.

Hoewel het RIVM samenkomsten in Brabant niet verbiedt, kiezen sommigen op dat punt het zekere voor het onzekere. Premier Rutte gaf daarom aan dat de Veiligheidsregio’s zich gaan beraden over evenementen in Brabant. “In principe kunnen die doorgaan. Dat is de bedoeling”, zo zei hij. Wel gaf hij aan dat er maatwerk nodig is en dat later wordt bekeken of er specifieke maatregelen nodig zijn.

Voor nu blijven de eerdere adviezen van het RIVM nog steeds van kracht:
• Was je handen regelmatig.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes.

Hier is het advies om geen handen te schudden aan toegevoegd.

Ook ons verzoek om thuis te blijven en daarmee sociale contacten te beperken bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, blijft zoals het was.

Het landelijk informatienummer is er voor vragen over het Coronavirus: te bereiken op 0800-1351.

Gezondheid!

Team Phoenix Cultuur