Nieuws


Boordevol programma en verrassende acts tijdens vijfde editie Nacht van de Noordkade

21 januari 2020
image by WebDog

 

Vertier en plezier voor jong en oud, tijdens de vijfde editie van de Nacht van de Noordkade. Aanstaande vrijdag 24 januari vindt het winterse festival plaats van 19.00 tot 02.30 uur, op tal van locaties in de voormalige veevoederfabrieken op de CHV Noordkade. Wij van Phoenix Cultuur zorgen voor de culturele en creatieve invulling van de avond met diverse muziek- en dansoptredens, musical en theater, exposities en beeldende demonstraties. Ook het publiek krijgt een actieve rol.

Van Leur Koektrommelconcert
De slagwerkgroep van Frisselstein opent de avond om 19.00 uur in het Atrium op de begane grond, met een heus slagwerkconcert. Wie een (blikken) koektrommel van huis heeft meegenomen, kan hierop aansluitend deelnemen aan het Van Leur’s Koektrommelconcert. Na een korte workshop van de slagwerkgroep vormen alle koektrommel-muzikanten een orkest, met een gezamenlijk koektrommelconcert als afsluiting. En de koektrommel, die gaat misschien wel gevuld weer mee naar huis met heerlijks van Bakkerij van Leur!

De Vuurvogel
Met behulp van werktekeningen gaan smeed-cursisten tussen 19.00 – 22.00 uur bij het smidsvuur aan de slag met het smeden van een heuse Phoenix, onder begeleiding docenten Jos de Graaf en Niek Eikelenboom. Deze Vuurvogel, naar een ontwerp van Jos de Graaf, is vooraf uitgewerkt door de 19-jarige cursist Darius Verheijden. Het resultaat van deze bijzondere ‘Phoenix’ zal in de nabije toekomst prijken boven de ingang van de smederij.

Dansen in de Zandloper
Tijdens de Nacht van de Noordkade wordt de gigantische zandloper, bij de ingang van de Proeffabriek, onderdeel van een bijzondere setting. Wie een glimp wil opvangen van een magisch dansoptreden in de top van dit bijzondere object, mag om 20.00 uur klaar staan op de trappen vanaf de 2e verdieping.

Pop-up breakdance
Vanaf 12 mei kunnen kids vanaf 7 jaar ook op breakdance-les bij Phoenix Cultuur! In samenwerking met CypherHQ start er in het voorjaar een nieuwe korte cursus. Breakdance docent Willis (Willem van Lieshout) ‘popt op’ tijdens de Nacht van de Noordkade, en laat alvast wat ‘toprocks’, ‘freezes’ en ‘powermoves’ zien.

Sterren op het Doek
Dit jaar is er weer een nieuwe editie van Phoenix’ Sterren op het Doek, waarbij een prominent persoon uit Meierijstad vereeuwigd wordt op canvas en in klei. Wie dit jaar model staat is een grote verrassing en wordt op de avond zelf, vanaf 19.30 uur in de beeldhouwwerkplaats, bekend gemaakt.

De Nacht van de Noordkade is een initiatief van de culturele en commerciele partijen op de Noordkade. Een winterfestival voor jong en oud uit heel Meierijstad en daarbuiten. Toegang is gratis, uitgezonderd de theatervoorstelling ‘Roodkapje’ van Theater de Blauwe Kei. Bekijk de timetable en zet jezelf op 'aanwezig' via het Facebook-event