Big band Schijndel viert groots haar 40-jarig jubileum 

23/06/2023

Big Band Schijndel bestaat 40 jaar en dat wordt dit jaar groots uitgepakt. In samenwerking met Phoenix Cultuur en diverse jonge, getalenteerde gastzangers en -dansers viert de band haar jubileum met twee spetterende shows. In ’t Spectrum in Schijndel klinkt op vrijdag- en zaterdagavond, 6 en 7 oktober aanstaande, muziek uit de steigers. De kaartverkoop voor de jubileumshows is gestart.

Uit steigers klinkt altijd muziek - reden voor de big band om vanuit een prachtig decor het publiek te verrassen met muziek van alle tijden en stijlen. De show nodigt uit tot meezingen en dansen om samen met elkaar van big band muziek te genieten. Voor jong en oud! 

Big Band Schijndel werd in 1982 opgericht door de toenmalige directeur van de Muziekschool, Jan Buil. Met enkele muzikanten van Koninklijke Harmonie St. Cecilia en andere muzikanten werd een gelegenheidsband opgericht voor de pronkzittingen. Dit groeide uit tot de oorspronkelijke Big Band. Enkele leden uit de huidige bezetting spelen al sinds die begindagen mee. De jongere garde van de band hoort regelmatig mooie verhalen over optredens uit vervlogen jaren.

Sinds 2000 is dirigent Bas van Dun muzikaal leider van de band. Vaste zangeres Lotte van der Heijden wordt begeleid door vijf trompettisten, vijf trombonisten, vijf saxofonisten en het vierkoppige combo. 

Omdat muziek van alle tijden is, wordt in de jubileumshow een repertoire aangehaald van de beginjaren van de 20e eeuw tot aan hedendaagse popmuziek. Met nieuw zang- en danstalent uit de wieg van Phoenix Cultuur bieden de shows alvast een kijkje in de toekomst. Op weg naar de volgende 40 jaar voor Big Band Schijndel! Kaarten voor de shows op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023 zijn vanaf nu te koop via de website van Big Band Schijndel. Klik hieronder op de button om direct je kaartjes te bestellen!

Kaartjes bestellen

Big band Schijndel viert groots haar 40-jarig jubileum 

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag