Phoenix Cultuur kijkt als Creatieve Krachtcentrale naar de toekomst!

29/09/2023

Phoenix Cultuur organiseert in heel Meierijstad kunstlessen en kunstactiviteiten in de disciplines muziek, dans, theater en beeldende kunst. Als organisatie zijn we in 2015 uit de startblokken gekomen en Phoenix Cultuur groeit en bloeit. We zijn een Creatieve Krachtcentrale die voor heel gemeente Meierijstad kunstprofessionals en leerlingen/cursisten van alle leeftijden bij elkaar brengt. Met als gevolg dat er heel wat energie en een grote stroom aan creativiteit en kunst vrijkomt. Deze stroom is wat ons betreft niet meer te stoppen. In de nieuwe toekomstvisie “De Creatieve Krachtcentrale 2023-2026” zijn de dromen, ambities en doelstellingen van Phoenix Cultuur voor de komende jaren verwoord.

Voor iedereen
Phoenix Cultuur wil alle inwoners van Meierijstad de mogelijkheid bieden hun creativiteit en talent te ontdekken en ontwikkelen. Met de kracht van kunst- en cultuuronderwijs, mooie voorstellingen, exposities en evenementen wil Phoenix Cultuur de hele gemeenschap creatieve ontplooiing, ontmoeting en plezier bieden. Ook voor degenen voor wie actieve deelname aan kunst en cultuur door inkomen, achtergrond of andere beperkingen niet vanzelfsprekend is. Dit wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met partners als de gemeente, het onderwijs, het bedrijfsleven en culturele verenigingen.

Lokaal maatwerk
Phoenix Cultuur gaat in de komende periode nog meer inzetten op maatwerk. Onder meer door op de verschillende leslocaties een breder cursusaanbod te organiseren, dat aansluit op de vraag van de lokale gemeenschap. Er zal extra aanbod worden gecreëerd voor doelgroepen zoals het heel jonge kind of jongeren. Ook het uitbreiden van de lokale netwerken door nog vaker aan te sluiten bij lokale initiatieven zoals festivals en activiteiten van de muziekverenigingen is een speerpunt. Daarnaast blijven de bereikbaarheid en laagdrempeligheid van het aanbod belangrijk. En daarmee dus ook de vraag hoe kunsteducatie voor iedereen betaalbaar kan blijven. We zijn bijvoorbeeld samen met de gemeente gaan onderzoeken of naast het Jeugdfonds Cultuur ook een Volwassenenfonds Cultuur voor Meierijstad haalbaar is.

Klik hier om de volledige beleidsvisie te lezen>>

Phoenix Cultuur kijkt als Creatieve Krachtcentrale naar de toekomst!
Moderne dans op de Noordkade Veghel

wil je nog wat vragen?

Heb je een vraag of wil je wat meer informatie ontvangen over een bepaalde cursus? Klik dan op onderstaande button, vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Stel je vraag