Jaarcursus: Portret en Modelschilderen

Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.

Jaarcursus Portret- en Modelschilderen (Peter Linnartz en Monique Broekman)

De menselijke figuur is al eeuwenlang één van de grootste inspiratiebronnen voor een beeldend kunstenaar. In elk museum zie je dat terug. In deze cursus laat ook jij je inspireren door het menselijk gezicht en lichaam! Als starter of gevorderde oefen je tijdens deze cursus in het directe waarnemen en weergeven van een portret of naakt naar een levend model. Wil je graag een eigen stijl ontwikkelen? Ook daarin word je persoonlijk begeleid.

Er wordt gewerkt naar aanleiding van korte standen in snelle schetsen met verschillende materialen die zich daarvoor lenen,  zoals o.a.houtskool, inkt en acrylverf. Daarin is het belangrijk om het resultaat los te laten en het plezier van het doen te (her-)ontdekken. Daarnaast wordt er ook afwisselend langer gewerkt aan een model- of portretschilderij in acryl- of olieverf op doek.
Je besteedt ondertussen aandacht aan anatomie, ruimtewerking, compositie, beweging en ritme.  Twee ervaren portret- en modelschilders Monique Broekman en Peter Linnartz, zullen in toerbeurt je begeleiden in jouw proces en je ontdekt  van hen de persoonlijke kneepjes hoe je iemand in jouw stijl kunt vastleggen op doek.

*Wie is Monique Broekman?
Monique Broekman is  in 1990 afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, afdeling grafiek/schilderen.
Het (groeps-)portret is een belangrijk thema in haar beeldende werk, veelal geschilderd in olieverf op doek of paneel, in opdracht of in (autonome) projecten waarin (gefilmde) interviews de schilderijen een extra laag/dimensie geven.
www.moniquebroekman.nl

*Wie Peter Linnartz?Peter Linnartz is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch. Hij heeft veel geëxposeerd waaronder in Museum Kempenland, Solo en Volkenkundig en Religieus Museum in Groningen.Hij is actief in vele disciplines zoals Grafiek, Keramiek, Beeldhouwen, Film en Fotografie en vooral Tekenen en Schilderen. Thema’s zijn: landschap, figuren, het ongrijpbare. Daarnaast is Peter Linnartz imker.

 

Meer informatie

De prijs is exclusief modelkosten. Elke les worden de modelkosten met elkaar verrekend. 

Data per docent zijn nog niet bekend. Deze volgen.