Jaarcursus: Siersmeden en vormen in metaal

Volgende Vorige
Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.

Creëer unieke objecten met je handen, vuur en metaal. Onder begeleiding van de echte meester kun je één van de meest bijzondere ambachten leren: het smeden. Elke smederij met ‘n open vuur, werkt als een magneet op bezoekers. Niet zo gek, want met de klanken van de hamer op het aambeeld en het felle smidsvuur, tovert de smid gloeiend metaal om tot de mooiste kunststukjes en gebruiksvoorwerpen. In deze cursus word je ingewijd in de kunst van het smeden en brengt een doorgewinterde smid jou de basisvaardigheden, vormgeving en de liefde van het vak bij. Hierdoor leer je de geheimen van dit ambacht kennen, zodat je straks dit prachtige beroep vakkundig uit kunt voeren

Dit jaar: exclusiviteit met corona-proof smeden

Er kunnen maximaal 5 cursisten deelnemen aan deze cursus. Hierdoor heeft elke deelnemer een eigen smeedplaats en er is meer aandacht van de docent voor elke deelnemer. Afhankelijk van het te smeden werk kun je dan gebruik maken van een kolenvuur of een gasoven.

Bij inschrijving heb je 2 mogelijkheden: 10 of 20 lessen volgen. Als je voor 20 lessen kiest, heb je voorrang bij plaatsing in de cursus. Schrijf je dan wel voor 15 augustus in. Want: vol = vol. Als je voor 10 lessen kiest, word je ingeschreven voor de eerste 10 lessen in het najaar 2020.