Ateliergroep: Tekenen & Schilderen: Kunstkade

Volgende Vorige
Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.

Zou jij als gevorderd schilder of tekenaar graag op gezette tijden samen met anderen in een uitstekend uitgerust atelier, op een inspirerende locatie, willen werken? Heb je af en toe behoefte aan inhoudelijke coaching van een professioneel kunstenaar? Schrijf dan in voor het programma van ateliergroep De Kunstkade. Bij de ateliergroep werk je gezamenlijk in een atelier waar kruisbestuiving, inspiratie en motivatie de sleutelwoorden zijn! Met grote aandacht voor vrijheid en inhoud ga je aan de slag. Verleg je grenzen en til jou creativiteit op naar een hoger plan. De ateliergroep is uitsluitend bedoeld voor mensen die gemotiveerd zijn en die over voldoende vaardigheden beschikken om zelfstandig te kunnen werken. Het atelier van de CHV-Noordkade is eveneens een inspirerende plek voor personen met een kunstvakopleiding, zoals een (avond)kunstacademie of Arendonk. De CHV-Noordkade in Veghel is een creatieve broedplaats waar persoonlijke artistieke ontwikkeling mogelijk is.

Het programma ziet er voor de ateliergroep als volgt uit( bij voldoende deelnemers, anders zal de mentor de onderdelen zoals hierbij beschreven aanpassen naar behoefte van de deelnemers).
1. Een hele dag weg werken in de prachtig atelier op De Noordkade in Veghel
2. Om  de 3 ‘a 4 weken een werkbespreking, de mentor is een gedeelte van deze dag aanwezig
3. 2-maal per jaar een museum bezoek
4. 1-maal per jaar een werkweek op locatie om zelfstandig te werken
5. 1-maal per jaar een tentoonstelling organiseren
6. 1-maal per jaar een bespreking met een kunsthistoricus-docent kunstgeschiedenis
7. 1-maal eindwerkbespreking met meerdere kunstenaars, externen, uit verschillende disciplines
8. Exclusief en facultatief: met  atelierkaart op meerdere dagdelen toegang tot het atelier

Meer informatie

Bij aanmelding voor deze groep vindt er vooraf een gesprek plaats met de kunstenaar en begeleider, alvorens je deel gaat uitmaken van de groep.