Dagworkshop: zilveren ring maken 13 juni

Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.

Altijd willen edelsmeden en vind je het leuk om een keer je eigen sieraad te maken? Doe mee en maak in deze workshop je eigen zilveren ring. In een paar stappen wordt je als deelnemer begeleid bij het maken van een ring. Daarbij is het van belang dat je weet wat je wilt.

Hoe breed moet de ring zijn? Wil je een gladde ring of een bewerkte ring? Bij een gladde ring beginnen we met het meten en het op maat zagen van de strip. Wanneer je een bewerkte ring wilt, dan wordt de bewerkte strip na de bewerking gemeten en gezaagd. Vervolgens worden de uiteinden recht gevijld, omgezet, passend tegen elkaar gezet en gesoldeerd.

Hierna volgt de afwerking. Wordt de ring geborsteld, geschuurd en hoogglanzend afgewerkt of wordt de bewerkte ring van een antieke zwarte look voorzien en daarna gepolijst? Combineren van de verschillende bewerkingen is eveneens mogelijk.

Prijs is inclusief zaagjes, schuurpapier en zilversoldeer, maar exclusief zilver (wordt altijd op basis van gewicht individueel aan de docent betaald. De kosten voor een zilveren ring zullen ongeveer €5 a € 6 zijn). Ook de lunch/versnaperingen zijn niet inbegrepen.