Korte cursus: Portret boetseren

Het maken van een mooie portretkop, die het karakter van je model goed weergeeft, is een enorme uitdaging. Een uitdaging waarvoor je nogal wat basiskennis en -vaardigheid voor nodig hebt. Aan die basis ga je in deze korte cursus werken. In de eerste 2 lessen leer je alles over de verhoudingen van gezichten in het algemeen. Je leert hoe je de eerste opzet maakt voor een kop in klei op ware grootte. Ook leer je tips en trucs voor het boetseren van de hoofdjes van kleine keramische beelden.

Daarna ga je oefenen in het maken van een geboetseerd portret naar levend model. Gedurende 3 lessen zal er een model aanwezig zijn en ga je werken aan een portretkop van klei. In de een na laatste les leer je het kleibeeld uithollen, zodat het gebakken kan worden. Ook krijg je les in de techniek van het "patineren" (=kleuren) van een biscuit gebakken kleibeeld.

Over Hester Pilz
Hester Pilz is beeldend kunstenaar. Zij woont en werkt in Oirschot. Als beeldhouwster werkt zij veel met traditionele materialen zoals hout, klei, was en ijzer. Zij maakte oa het beeld in 'Veghels Buiten' en voor het Waterschapshuis in Boxtel. In mei 2018 is een beeld van Hester Pilz geplaatst op het Fort Vechten. Tot en met 28 oktober 2018 zijn meer buiten-objecten van haar te bewonderen en binnen in het Waterliniemuseum Fort Vechten hangen grote land art foto's en zijn er maquettes te bekijken. Meer informatie op de website www.hesterpilz.nl.

Foto: © Wim Roefs