Korte cursus: Vilten

Volgende Vorige

Ontdek hoe leuk het is om met wol te vilten. Met warm water en zeep vorm je losse wolvezels om tot stof. In deze korte cursus leer je de basistechnieken van vilten en de variaties daarop. Je maakt kennis met verschillende wolsoorten. Van fijne gekleurde merinos tot de ruigere wol direct van het schaap.

Voor gevorderden ga je de verdiepingstechnieken ontdekken en de design/kunst kant op. Je experimenteert met materiaal kleuren en vormen en de verschillende manieren waarop je wol legt. Terwijl je leert nadenken over compositie, vorm, huidoppervlak en het combineren van kleuren, maak je de mooiste vilten kunstwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos van sieraden, interieurobjecten en sculpturen.                                 

Lidwina Charpentier( 1957) is autonoom beeldend kunstenaar. Afgestudeerd Tehatex Tilburg in  handvaardigheid/tekenen. Kunstakademie De Rietveldakademie te Amsterdam. Graag haalt ze de cursist uit de comfortzone en daagt hen uit om verder te gaan in hun beeldende ontwikkeling.
Uitgangspunten in haar eigen werken zijn vaak een verhaal of een woord en hebben relatie met de maatschappij of haar omgeving( natuur) Lidwina over haar werk: “ het is telkens een avontuur waarvan ik de uitkomst niet weet. Gebaseerd op vertrouwen, doorzetten, twijfelen, de lijn vasthouden, spanning, laten wat is en dan ....... is uiteindelijk het karwei geklaard.
Kijk ook eens op www.ruwenruig.nl en www.lidwinacharpentier.nl.

 

Meer informatie

Meenemen eerste les:
*een bakje voor het sop ter grootte van een honden drinkbak met doorsnede ± 19 cm en hoogte ± 9 cm.
*oude handdoek ( niet te groot)
*een stuk olijfzeep
*spons of web sproeibal

Materiaalkosten:
De kosten voor de wol zijn 3 tot 5 euro per keer. Het is ook mogelijk om eigen wol mee te nemen.