Jaarcursus: Theater Kinderen 9+

Volgende Vorige
Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.
Wil je ook zo goed leren spelen als jouw favoriete acteur?
Kom dan naar de theaterlessen van Monika! Tijdens de lessen duiken we in verschillende vormen van theater, zodat je een stevige basis kunt leggen. Mime, stil spel, improvisatie, monoloog, speelstijlen en nog veel meer! Tijdens het jaar doe je verschillende kleine optredens. Zo kun je jezelf laten zien in januari bij de Nacht van de Noordkade en in april mag je de sterren van de hemel zingen, spelen en dansen in een eigengemaakte toneelstuk op Theaterfestival Windkracht '21!

De lessen dagen je uit om verschillende kanten van jezelf te zien en te ontwikkelen
Je oefent speltechnieken in groepsoefeningen en maakt scènes in kleinere groepjes. Elke les is er een nieuw uitgangspunt waardoor het programma afwisselend en uitdagend is. Er is tijdens de cursus ook ruimte voor eigen inbreng of fascinaties. Je ontdekt samen met de docent wat de kracht van theater is.

Na 12 lessen gaan we naar een voorstelling toewerken
Hoe zorg je dat het publiek snapt wat jij speelt? Waar sta je op de op vloer en ten opzichte van elkaar? Welke middelen (decor/ kostuum/ licht/ en muziek) heb je nodig? Hoe speel je 30 min achter elkaar door? Hoe vertel je het verhaal met je lijf en je stem? Tijdens het repeteren komen al deze aspecten aan bod. Tijdens de voorstelling kun je laten zien wat je allemaal hebt geleerd en sta je in je kracht. Je leert wat er allemaal bij komt kijken als je een heel jaar aan een productie werkt. Je ervaart het proces van verzinnen, repeteren en presenteren. Iedereen krijgt een eigen rol. Je speelt de voorstelling voor het publiek dat je zelf uitnodigt in de theaterzaal. En na afloop van de voorstelling mag je een daverend applaus in ontvangst nemen.

De cursus is inclusief generale repetitie en voorstellingen. De data van de voorstellingen worden in januari 2021 bekend gemaakt. Onderdeel van de cursus is een theaterbezoek met korting in samenwerking met theater de Blauwe Kei.
 
Data van de lessen in april worden in samenspraak met de docent bepaald in verband met generale en voorstellingen van theaterfestival windkracht '21.