Cursus overzicht

Blokfluitles

De blokfluit is een heel veelzijdig instrument waarop je allerlei stijlen kunt spelen. Wil jij, je zoon of dochter graag blokfluit leren spelen? Kies dan voor blokfluitles bij Phoenix Cultuur in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Erp of Zijtaart. Of je nu zoekt naar een cursus blokfluit voor beginners of voor gevorderden: iedereen is welkom. Benieuwd? Meld je dan aan voor een geheel vrijblijvend kijkje in de les. We leren je graag kennen!

Proefles gehad en je wil je inschrijven voor de les? We bieden een breed scala aan lesmogelijkheden. Of je nu alleen of samen, 20 of 30 minuten per jaar of om de week wil, het is allemaal mogelijk. Ga naar 'Inschrijven' en kies jouw lesvorm. Staat jouw lesvorm of -tijd er niet bij? Neem dan contact met ons, dan kijken we naar lessen op maat. 

Inschrijven is het hele jaar mogelijk
Als je later instroomt wordt de prijs van de lessen naar rato aangepast. Op de bevestiging van inschrijving ontvang je het tarief op basis van jouw startdatum.

Meer info over muzieklessen bij Phoenix Cultuur >

Docent(en):
Eleanor de Groot-Reichgeld
Lesdag(en):
In overleg
Doelgroep:
Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:
38
488,00
Kies aantal deelnemers
Kies een startdatum
Blokfluitles
Omschrijving
Docent
Lesdata
vraag?
Omschrijving
Wat is er zo leuk aan blokfluit spelen?

Wist je dat de blokfluit heel veel broertjes en zusjes heeft? Deze grote familie bestaat namelijk uit de sopranino, sopraan, alt, tenor, bas, groot en contrabas blokfluit. Alle soorten zijn gemaakt van hout en de blokfluit is een relatief goedkoop instrument. Het is een ideaal instrument om mee te beginnen. Samen met je docent schaf je een blokfluit aan die bij je past. Bovendien is blokfluit spelen erg leuk omdat je allerlei soorten muziek kunt spelen: van klassieke muziek tot popnummers.

Blokfluit leren spelen als kind of volwassene?

Het mooie aan blokfluitles is dat het geschikt is voor alle niveaus. Begin je als kind met blokfluit of wil je blokfluit leren spelen als volwassene? Je bent bij Phoenix Cultuur meer dan welkom. Je leert spelen op de fluit én je leert noten lezen. Heb je al wat jaren ervaring met blokfluit spelen? Dan ga je samen met je docent steeds een stapje verder om jezelf uit te blijven dagen. 

Zo zien onze blokfluitlessen eruit

Je krijgt les van blokfluitdocente Eleanor de Groot-Reichgeld. Zij helpt je op een persoonlijke en vertrouwde manier bij het leren bespelen van de blokfluit. In de les werkt zij veelal met meespeel-cd’s die je ook thuis kunt gebruiken om te oefenen. Zo wordt zelf repeteren steeds makkelijker en leuker. Je kunt zelf kiezen hoe jouw blokfluitlessen eruit zien. Wil je graag in je eentje les krijgen of liever in groepsverband? Het is aan jou. Heb je het spelen van de blokfluit onder de knie en voel je je comfortabel met voorspelen? Dan kun je je aansluiten bij een popband of deelnemen aan de ensemble-lessen. Dankzij deze ensembles kun je meedoen aan samenspeldagen, concoursen en masterclasses. Leuk toch?

Is blokfluitles iets voor jou?

Ben je benieuwd of blokfluit iets voor jou is? Kom dan gerust eens een lesje proefdraaien. Schrijf je in voor een vrijblijvende kennismaking!

Docent

Eleanor de Groot-Reichgeld

Eleanor is opgegroeid in een muzikaal gezin, met een muziekpraktijk aan huis waar haar moeder pianoles gaf en zelf ook speelde. Op 8-jarige leeftijd begon Eleanor aan AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) en blokfluit. Daarnaast deed zij ook aan klassiek ballet. Na de middelbare school ging zij aanvankelijk naar de dansacademie.

Na 2 jaar aan de dansacademie te hebben gestudeerd stapte Eleanor over naar het Conservatorium (muziekvakopleiding) om definitief muziek te gaan studeren in plaats van dans. Eerst besloot ze om in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium te studeren. Daar kwam zij voor hoofdvak blokfluit terecht bij Michael Barker. Later rondde zij deze hoofdvakstudie af in Tilburg aan het Brabants Conservatorium (tegenwoordig: Fontys Fontys Hogeschool voor de Kunsten) bij Pieter van Veen. Na haar studie heeft zij in Engeland ook een AMV-cursus gevolgd, in Nederland vergelijkbaar met de Gehrels muziekopleiding, gevolgd door een stage op de Primary School in London. Daarna heeft Eleanor ook nog talloze andere muziekcursussen en masterclasses gevolgd in oude muziek en kamermuziek o.a.in Engeland en België op Blokfluit en Altviool.

Momenteel speelt Eleanor mee als altvioliste in het BBC Consort (Brabants Baroque Consort), bij de Tilburgse Bach Stichting en adhoc bij het Brabants Haydn Orkest. Ook werkt Eleanor als blokfluitdocente bij onder andere Phoenix Cultuur.

Lesdata
Dag Datum Jaar Tijdstip
Lesdata onbekend
vraag?

Wil je nog wat vragen over deze cursus?
Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.