Korte cursus: Kind-Ouder-Muziek (0-4 jaar)

Ook in dit nieuwe seizoen 2018-2019 start Margré van Gestel weer met een muziekcursus van 8 lessen voor jonge kinderen en een (groot)ouder, zowel in Schijndel ('t Spectrum) als in Veghel (CHV Noordkade). In deze muzieklessen worden oude en nieuwe liedjes gezongen, bewogen en gedanst op muziek en geëxperimenteerd met instrumentjes. Alle liedjes en activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van de jonge kinderen en kunnen thuis heel gemakkelijk herhaald worden. (Groot)ouders kunnen de (klein)kinderen opgeven voor de baby/dreumes les (4 tot 22 maanden).

De cursus Kind, Ouder & Muziek biedt een goede ondersteuning voor de sociale-, emotionele- en motorische ontwikkeling van je kind. Daarnaast is het natuurlijk al spelenderwijs samen met je kind genieten van muziek maken! Op basis van de ontwikkeling van het kind zijn er cursussen voor de baby/dreumes (4-22 maanden) en de peuter (23-48 jaar).

Wanneer een baby 4 maanden is, zijn kiekeboe spelletjes erg interessant. Vanaf de geboorte tot vier maanden heeft een baby genoeg aan de gezichten van papa en mama en is kijken, geluiden maken en reageren op elkaar voldoende. Is een baby eenmaal vier maanden dan wordt allerlei (geluid) materiaal en speelgoed interessant. In deze nieuwe ontwikkelingsfase kunnen we dus ook meer muzikale spelletjes spelen. Liedjes voor tijdens de dagelijkse verzorging die passen bij de baby vanaf 4 maanden maar ook veel experimenteren met materiaal, geluiden en speelgoed. Gaat de baby grijpen naar materiaal, omrollen, tijgeren en kruipen dan spelen we in de les hierop in. Je krijgt als ouder ook informatie over de ontwikkeling van je baby.