Korte cursus: Breakdance 7+ in samenwerking met Cypher HQ

Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.
CypherHQ introduceert in samenwerking met Phoenix Cultuur breakdance op de Noordkade!
 
Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying/b-girl, is een spectaculaire dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj-en de vier hoofd elementen van hiphop. Het dansen zelf wordt breakdancen of breakdansen genoemd.
 
De dans heeft veel verschillende soorten bewegingen (moves):
- Toprocks: waarbij staand wordt gedanst. Belangrijk is het goed dansen op de muziek. De accenten zijn erg belangrijk en door het pakken van deze accenten (bijvoorbeeld door een beweging te maken precies op het accent) kan de 'status' van de danser stijgen.
- Footwork: waarbij het gaat om de snelle pasjes op handen en voeten over de grond, hierbij wordt vaak een cirkelvormige beweging gevolgd.
- Freezes: Dit zijn momenten in de run dat de danser, met gebruik van de armen, niet meer beweegt ('bevroren' is). Deze vergen vaak veel kracht en zijn vaak variaties van de handstand.
- Powermoves: Deze moves (veelal bewegende freezes) zijn veelal voortgevloeid uit het turnen. Het zijn acrobatische series waarbij vaak slechts met de handen en schouders de grond wordt aangeraakt.
- Eigen stijl: Het is zeer belangrijk bij breakdance dat ieder persoon zijn eigen stijl creeërt en daarmee helemaal zichzelf kan uiten.
 
Meer informatie

Deze breakdance workshop is inclusief jamsessie. De datum en tijd van de jamsessie wordt afgesproken in samenspraak met de docent.