Jaarcursus: Tekenatelier l - 8 t/m 12 jaar

Volgende Vorige

Hou jij ook zo van tekenen en wil je dit elke week komen doen, als een kunstenaar in een echt atelier? Tekenen is veel meer dan iets maken met potlood op papier. We gaan lekker tekenen, oefenen, onderzoeken en experimenteren. Hiervoor gebruiken we verschillende materialen zoals houtskool, inkt en verf, maar gebruiken ook soms verrassende materialen om de vaardigheden te verscherpen en te spelen met de mogelijkheden. Zo gaan we uitstapjes maken naar bijvoorbeeld animatie, modeltekenen, graffiti, aquarel en linoleum. 

Dit jaar gaan we werken met het thema ‘Natuurlijk!/?'.
Hierin gaan we op zoek naar het ! of het ? achter dit thema. Wat is natuurlijk, wat vinden we natuurlijk en wat weten we hier eigenlijk van? We gaan gewapend met tekenmaterialen onderzoeken en leren over vorm, verhoudingen, kadering, kleur en tonen. Binnen het thema raken we geïnspireerd door uiteenlopende bronnen zoals de seizoenen, perspectieven, allerlei processen, kleuren en licht. Daarbij nemen we verschillende kunststromingen en kunstenaars uit het heden en verleden onder de loep. Wat zijn de overeenkomsten tussen Monet en Mondriaan? Hoe zit het nu eigenlijk met Picasso? Maar gaan we bijvoorbeeld ook kijken naar wat er gek is aan Donald Duck.

Wie is Ryemma Stoop?
Ryemma Stoop heeft als specialisatie 2D animatie &  illustratie. Ze werkt aan allerlei media projecten als director, designer en natuurlijk lead- en/of assistent-animator. Ryemma heeft gestudeerd aan de AKV St. Joost, te Breda zowel  illustratief en  Animatie. In haar werk is het gevoel van handwerk erg belangrijk en zie je de ambacht terug van haar  tekenen en het medium. Of het nu gaat om vrije (animatie-)film, een commerciële opdracht/infographic of documentaire, ze streeft altijd naar een uniek beeld.  Daarin combineert ze graag nieuwe media en traditionele technieken voor een echt eigen uitstraling. Daarnaast is ze afgestudeerd Docent Beeldende Kunst.