Korte cursus: Illustreren

Volgende Vorige
Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.
Laat je in deze cursus inspireren door de fantastische wereld van illustreren! Niet voor niets is de betekenis van illustreren 'het versieren met afbeeldingen'. Misschien heb je altijd al een prentenboek willen illustreren, heb je de wens om een gedicht te verbeelden of misschien ligt je interesse bij het tekenen van bloemen? Hoe verbeeld je je onderwerp, idee of concept?

In deze cursus staat het tekenen centraal omdat het de basis is van alle kunstuitingen. Hoe en in welke technieken je het tekenen vorm gaat geven zal voor iedereen verschillend zijn. Je maakt kennis met diverse materialen zodat je ervaart wat je met verschillende technieken kunt bereiken. Onder professionele begeleiding leer je hoe een goede illustratie tot stand komt. Sandra zal veel aandacht besteden aan ieders persoonlijke artistieke ontwikkeling. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden die hun vaardigheden willen verdiepen en versterken. Plezier in het tekenen staat voorop!                           
 
Docent: Sandra Klaassen
Sandra Klaassen heeft een afgeronde studie Grafiek en Visuele Communicatie gedaan aan de koninklijke Academie voor kunst en Vormgeving te 's- Hertogenbosch. Al ruim 25 jaar is Sandra een professioneel kinderboek illustratrice en heeft ze inmiddels vele publicaties op haar naam staan. Haar illustraties zijn in binnen- en buitenland geëxposeerd. Sandra's andere passie in tekenen is 'Botanical and Natural History Illustration'. Om zich hierin te specialiseren volgde zij de diploma opleiding in Edinburgh, Schotland. Sandra's ruime ervaring en kennis op het gebied van illustreren brengt ze met enthousiasme over aan haar cursisten waarbij plezier in het tekenen het allerbelangrijkste is.
 
Meer informatie

Meenemen eerste les: 
Schetsblok/papier, potlood/stift of pen en eventueel ideeën/ wensen.