Korte cursus: Draai-vijfdaagse

Volgende Vorige

Wil je graag je vaardigheden op de pottenbakkersschijf verder ontwikkelen? Wil jij je op vijf zondagen volledig wijden aan het draaien en zowel  ontspannen als geconcentreerd met dit mooie vak bezig zijn. Dan is deze korte cursus iets voor jou! De dagen zijn bedoeld voor degene die de eerste beginselen van het draaien onder de knie heeft en op zijn / haar niveau een volgende stap wil zetten. Het accent ligt op het verder ontwikkelen van je techniek en vormgevoel. De eerste dag staat in het teken van de wederzijdse kennismaking en het oefenen van de basisvormen, de cilinder en de komvorm. Gaandeweg formuleren we in overleg individuele doelen voor de rest van de draaidagen. Natuurlijk blijven het plezier en de ontspanning die je beleeft in het werken met het bijzondere materiaal klei, waardevolle uitgangspunten. De maximale groepsgrootte van 8 deelnemers maakt dat individuele aandacht mogelijk is. Het werk wordt biskwie gebakken. In overleg is er de mogelijkheid werk op een later moment te glazuren.

Voorbereiding
Neem een notitie-/schetsboekje voor het noteren van maten, gewichten vormen, en neem je ideeën mee. Daarnaast wordt aanbevolen om eigen draaigereedschap mee te nemen.

Over de docent
Kees Agterberg studeerde monumentale vormgeving (specialisatie beeldhouwen en grafiek) aan de de kunstacademies van Utrecht en Amsterdam. Aansluitend werkte hij in verschillende keramiekwerkplaatsen in Portugal en Nederland. Hij ontwikkelde hij zich tot ervaren keramist en keramiekdocent. Naast het ontwerpen en draaien van gebruiksgoed heeft hij de nodige ervaring in het boetseren, met de hand opbouwen ,van vrije vormen. Van klein plastiek tot monumentaal. Na jarenlange glazuren in een elektrische oven te hebben gestookt legt hij zich de laatste jaren toe op het stoken van keramiek in een reducerende atmosfeer. Naast werk in zijn atelier geeft Kees Agterberg les op verschillende plekken zowel in Nederland als in Portugal. Kijk voor meer info over Kees op www.artigas.nl en www.aceramica.nl.