Special: Verdiepen in je beeldende kunstzinnige ontwikkeling

Volgende Vorige

Deze special is bedoeld voor degene die al enige ervaring heeft in de beeldende kunsten en zich verder in de breedte en diepte wil ontwikkelen. Voorwaarde is dat je zelfstandig kunt werken in de techniek waarmee je doorgaans werkt en uitgedaagd wilt worden om nieuwe ervaringen op te doen. In deze verdiepingscursus werk je afwisselend aan je eigen werk en met individuele- of groepsopdrachten. Er is voor gekozen om één hele dag per twee weken bijeen te komen zodat er intensief gewerkt kan worden.

Er wordt zowel ruimtelijk als op het platte vlak gewerkt. Basistechnieken zijn tekenen en boetseren. De opdrachten zijn technisch eenvoudig en bedoeld om nieuwe ervaringen op te doen zodat je kunstzinnige ontwikkeling verbreedt en verdiept wordt en je lef en plezier ontwikkelt in je zoektocht. Het proces is belangrijk waardoor het resultaat vanzelf volgt. Groepsgewijs bespreken van het werk is een belangrijk onderdeel van deze special. Voorbeelden van mogelijke opdrachten: ‘blind contour’ tekenen, schilderen met verlengd penseel, intuïtief tekenen, blind boetseren, collage, enz. Naast deze opdrachten werk je met individuele begeleiding aan je eigen kunst. Elke deelnemer houdt een keer een korte presentatie van het eigen werk met aansluitend een groepsbespreking.

Een special die het plezier van creëren aanwakkert en inzicht verschaft in je eigen kwaliteiten en kunstzinnige ontwikkeling. De 6 cursusavonden zijn verspreid over het jaar.

Over de docent 
Ad van Aart (Bergen op Zoom, 1953) is opgeleid als beeldhouwer en keramist aan de kunstacademie in Maastricht.  Naast zijn eigen kunstpraktijk heeft hij als docent beeldende vakken ruime ervaring in het lesgeven bij centra voor kunstzinnige vorming en in de workshops die hij zelf organiseert in Nederland en Frankrijk. Hij geeft ook les in zijn eigen atelier, houdt werkbesprekingen en coacht vrijetijdskunstenaars. Ad maakt voornamelijk ruimtelijk werk met heel uiteenlopende materialen en hij hanteert diverse technieken. Zo combineert hij fotografie met borduurtechnieken, maakt kinetische objecten, gebruikt kringloopmaterialen en recent heeft hij een serie geluidsobjecten gemaakt waarmee hij klankperformances geeft en interactieve exposities maakt.
Essentieel in zijn werk is het samenspel van intuïtie, aandacht, perfectie en humor waarmee hij zijn beeldmateriaal samensmelt tot een verhaal.
Ad exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. zie ook www.advanaart.nl