Korte cursus: Botanisch tekenen 14 juni

Volgende Vorige

In deze workshop 'Botanisch tekenen' leer je onder professionele begeleiding hoe een natuurgetrouwe tekening van een bloem of plant tot stand komt. Let op: Je tekent heel precies en accuraat naar waarneming. Het is geen vrije impressie!

Het eerste deel van de ochtend besteden we aan een stukje theorie. Aan de hand van voorbeelden geeft Sandra uitleg over de verschillende aspecten van 'Botanisch tekenen' waaronder kleurenleer, vorm en compositie en materiaalkennis/gebruik. Vervolgens kies je een bloem of plant uit en starten we met potlood te schetsen naar waarneming: het 'verkennen' van je onderwerp.

's Middags werk je je bloem/plant verder uit in details. Daarbij let je op de lichtval. Door het aangeven van licht en schaduw verkrijg je diepte en levendigheid in je tekening. Er is tevens de mogelijkheid om met kleurpotlood of aquarelverf te werken. Naast (grafiet)potlood zijn dat de meest gebruikte technieken in het 'botanisch tekenen'.

Aan het eind van de dag heb je geleerd waar je op moet letten en wat erbij komt kijken om een botanische tekening te maken.

Laat je inspireren door de intrigerende wereld van de bloemen en planten! Ervaring in tekenen is geen voorwaarde om deel te nemen aan deze boeiende workshop. Interesse en plezier staan voorop!