Korte cursus: Ontdek de kracht van de Meesterschilder

Volgende Vorige
Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.

In deze module van 5 lessen ga je samen met kunstenaar Giovanni Dalessi meesterwerken van klassieke kunstenaars als Vermeer, Rembrandt en Caravaggio analyseren. Je leert kijken naar de middelen die de meesterschilder heeft ingezet om de beschouwer te leiden/sturen in ‘zijn kijken’ naar het kunstwerk. Je leert over hoe de kunstenaar daarvoor diverse middelen gebruikt, zoals compositie, kleur, ritme, lijnvoering. En je ontdekt waarom het meesterwerk zo’n geweldige kracht uitstraalt. Naar aanleiding van het geanalyseerde meesterstuk maak jij een (stilleven) schilderij met nieuwe ingrediënten maar wel met dezelfde krachtige opbouw. Ervaring met tekenen of schilderen is niet nodig. De lessen zijn inclusief materiaal en gereedschap.

Deze korte cursus is een geïntegreerde module in de jaarcursus Tekenen en Schilderen van Giovanni Dalessi. Geïnteresseerden buiten deze jaarcursus kunnen zich uiteraard ook aanmelden voor deze korte cursus.