Korte cursus: Beeldhouwen in steen, klei of boetseren (intensief)

Volgende Vorige

Deze beeldhouwdagen zijn speciaal ontwikkeld voor gemotiveerde beginners en gevorderden die langere tijd achtereen bezig willen zijn met beeldhouwen zonder zich iedere week vast te leggen.

Voor beginners bieden deze dagen de mogelijkheid om kennis te maken met het beeldhouwen in steen of hout, het ontwikkelen van een goede techniek en hoe je tot een 3-dimensionaal beeld komt. Ook boetseren in klei behoort tot de mogelijkheden. Voor gevorderden bieden de lessen de mogelijkheid om je kennis verder  te ontwikkelen en verdiepen. We werken met de hand, dé basis.

Iedere vrijdag beginnen we met een werkbespreking waarbij je eigen werk centraal staat. Daarnaast zullen we ook kijken naar werk uit de (hedendaagse)-kunstgeschiedenis. Door naar je eigen werk en dat van anderen te kijken wordt je uitgenodigd om je werk vanuit een nieuwe invalshoek te benaderen.

Je werkt vanuit een opdracht of vrij, naar model of ”à taille direct” waarbij je direct in steen of hout werkt. Voorop staat spontaniteit en vormonderzoek Zo ontwikkel je al doende, terwijl je aan jouw unieke werkstuk bezig bent, gevoel voor het materiaal, ruimtelijk inzicht en je kijken.

Beginners en gevorderde beeldhouwers werken naast elkaar. Naast de individuele begeleiding in de les zullen we ook regelmatig het  werk bespreken. Dit geeft ruimte om kennis en ideeën uit te wisselen waarmee we weer geïnspireerd aan het werk kunnen.

Meer informatie

Benodigde basisgereedschappen zijn aanwezig. Het is aan te readen je eigen beschermbril mee te brengen, evenals favoriet en specialistisch gereedschap.