Tweedaagse workshop: Klassiek schilderen als Rembrandt

Volgende Vorige

In deze exclusieve special leer je klassiek schilderen volgens de technieken van oude meesters zoals Rembrandt en Vermeer. Je kiest ervoor om een portret, een stilleven of een landschap te schilderen.

Je leert het volgende in deze tweedaagse:             

  • Het maken van een klassiek schilderij met de oude technieken zoals het maken van een imprimentura, grisaille en uiteindelijk een prachtig olieverfschilderij.
  • Het opzetten van het schilderij, waarbij je leert wat het doel is van de onderschildering.
  • Je leert hoe je de juiste compositie bepaalt en hoe je kleuren kunt mengen, verdiepen en ophogen.
  • Je verdiept het kijken, door het onderscheiden van vorm, kleur en toonwaarden.
  • Je leert het gebruik van medium(s).
  • Je leert hoe je transparantie aanbrengt in je schilderij aan wat het nut ervan is.                             

Schilderen zoals onze oude meester als Rembrandt en Vermeer het konden. Dat kun jij nu ook leren! Er zijn nauwelijks nog docenten die jou dit klassieke ambacht kunnen leren. Een vak dat bijna uitgestorven is. Peter Maas is wel zo’n schilder. Hij beoefent het oude ambacht zelf al 55 jaar en heeft zich de vele voorgaande jaren het vak eigen gemaakt. Hij komt beangstigend dicht bij de kwaliteit van Rembrandt. Dat beamen ook de kenners. Peter is een autodidact en bestudeert zijn leven lang al de technieken van Rembrandt. Hij heeft enkel in 2012 een masterclass gevolgd Portretschilderen voor gevorderden bij Cornelis Le Mair, maar kent hem eigenlijk al 40 jaar. Hij heeft heel veel van hem geleerd enkel door vaak bij hem te kijken. Peter heeft erg de behoefte om de oude technieken door te geven voordat niemand dit nog kan, vandaar zijn schilderschool in Eindhoven. Ook geeft hij af en toe een masterclasses extern. Hij schildert persoonlijk met het verfpallet van Rembrandt en maakt al zijn eigen verf zelf van de originele, kostbare, zuivere pigmenten aangelengd met diverse oliën. Zijn leerlingen hoeven dat echter niet. Die schilderen gewoon met verf uit tubes en kunnen met behulp van de oude technieken hun eigen stijl ontwikkelen.

Prijs is inclusief schilderspaneel 50x60 cm, en exclusief materialen.