Korte cursus: Kennismaking met edelsmeden

Volgende Vorige
Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.
In deze cursus maakt de deelnemer stapsgewijs kennis met de eerste basistechnieken van het edelsmeden. Alles begint immers bij de basis en wel bij het leren beheersen van de eerste technische vaardigheden. 
Het zorgvuldig leren meten, zagen, vijlen, schuren en polijsten door aan de hand van eenvoudige opdrachten, mooie strak afgewerkte sieraden te maken. Dat is ambacht.
De eerste lessen zal er voornamelijk met koper, messing en alpaca gewerkt worden, later eventueel ook met zilver. Halverwege de cursus zal er voor de deelnemer eveneens meer ruimte zijn om eigen ideeën en ontwerpen, binnen deze technische mogelijkheden uit te voeren.                       
 
 
Over de Docent                                                           
Irene Rhemrev heeft gestudeerd aan de Academie voor Beelden Kunst in Tilburg en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (afdeling (edel)metalen en kunstoffen) en is ze als professioneel sieraadontwerper/edelsmid werkzaam geweest. 
Altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken en gebruik makend van verschillende materialen en combinaties, kwam Irene tot een ander gebruik van ambachtelijke technieken, vormen en thema’s. Collecties die daaruit voortvloeiden zijn in verschillende musea en galeries in binnen- en buitenland tentoongesteld, o.a. in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Velen hebben sieraden van mijn hand aangekocht, waaronder verschillende particuliere verzamelaars en musea in binnen- en buitenland. 
De laatste jaren ben ik vooral werkzaam als docent edelsmeden bij voorheen Pieter Brueghel Instituut en nu Phoenix Cultuur.  Ze draagt met veel plezier haar passie voor het vak alsook haar kennis en onconventioneel manier van werken over aan anderen.