Special: Draaien door Katrin König

In deze Special Draaien bekijkt keramiste Katrin König jouw werk. Zij analyseert en bespreekt jouw werk. Breng daarom een specifiek kenmerkend draaiwerkstuk van jezelf mee. Je vertelt wat jij wilt leren van de professional. Dat kan bijvoorbeeld porselein tot groot formaat draaien zijn. Katrin geeft adviezen waarin jij je verder kunt ontwikkelen m.b.t. het draaien. Ook geeft ze een draai-demonstratie. Vervolgens ga je zelf nog draaien en kan zij jou aan het werk zien en jouw werkwijze koppelen aan je leervraag. Na deze kennismakingsavond volgen er twee intensieve draaidagen waarop het programma absoluut is toegespitst op de leervragen van de deelnemers. De laatste dag zal Katrin ook het afdraaien behandelen.

Deze special is  bedoeld voor degenen met ervaring in het draaien op de pottenbakkersschijf en behoefte hebben om een volgende stap te zetten. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de draaivaardigheden en aan het verbreden van de technieken.De individuele ontwikkeling van de deelnemers staat dan ook centraal.                          

Katrin König
Katrin König heeft een traditionele opleiding genoten tot keramische ambachtsvrouw in de voormalige DDR. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring als keramisch draaier/pottenbakker en  werkte in diverse fabrieken, heeft een opleidingscentrum in Bolivia mee opgericht. Momenteel adviseert ze kunstenaars en ontwerpers in residence bij het Europees Keramisch World Centrum. Haar eigen werk wordt geïnspireerd de vergankelijkheid van bloemen, groenten, vis, die ze transformeert naar blijvende indrukken in klei en porselein. Werk dat je tot nadenken stemt over het leven, de harmonie en de tijd die voorbij gaat. Haar werk onderscheid zich vanwege innovatief vakmanschap en schoonheid.