Special: Draaien door Kees Agterberg

Volgende Vorige

Deze 3-daagse korte cursus is met name bedoeld voor degenen met ervaring in het draaien op de pottenbakkersschijf en behoefte hebben om een volgende stap te zetten. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de draaivaardigheden en aan het verbreden van de technieken. De individuele ontwikkeling van de deelnemers staat dan ook centraal. Voor de een zal dat betekenen dat het accent op het verbeteren van de techniekligt terwijl een ander meer met vorm en afwerking aan de slag gaat. Kortom, drie dagen waarin Kees Agterberg zoveel mogelijk bij de specifieke vragen van elke deelnemer zal aansluiten, maar vooral waarin je intensief maar ontspannen en geïnspireerd met dit mooie vak bezig kunnen zijn om je vakmanschap verder te ontwikkelen en uit te groeien naar een eigen stijl in vorm.

Programma
Dag 1.
Je start met de basistechnieken, het draaien van de komvorm en de cilinder worden gedemonstreerd waarna je zelf aan de slag gaat. Ieder op zijn of haar niveau. Deze dag staat in het teken van de wederzijdse kennismaking en in het formuleren van de individuele vervolgstappen.

Dag 2.
De dag start met een demonstratie. Aansluitend werk je onder leiding van docent aan jouw specifieke leerdoelen.

Dag 3.
Ook vandaag starten we de dag met een demonstratie, waarnaar we naar afwerking en afronding van het proces toewerken. 

De draaiklei kun je ter plekke kopen bij Phoenix Cultuur. De kosten zijn €10,- per brood, inclusief de bakkosten. Het gemaakte kun je dus zonder verdere kosten biskwie laten bakken. Mocht je zelf geen gelegenheid hebben om werk af te glazuren, dan kun je daarvoor op een later moment, tegen een meerprijs een dag(deel) komen glazuren. Voor het glazuurbakken zelf worden geen kosten meer in rekening gebracht.                           

Kees Agterberg
Kees Agterberg studeerde monumentale vormgeving (specialisatie beeldhouwen en grafiek) aan de de kunstacademies van Utrecht en Amsterdam. Aansluitend werkte hij in verschillende keramiekwerkplaatsen in Portugal en Nederland. Hij ontwikkelde hij zich tot ervaren keramist en keramiekdocent. Naast het ontwerpen en draaien van gebruiksgoed heeft hij de nodige ervaring in het boetseren, met de hand opbouwen ,van vrije vormen. Van klein plastiek tot monumentaal. Na jarenlange glazuren in een elektrische oven te hebben gestookt legt hij zich de laatste jaren toe op het stoken van keramiek in een reducerende atmosfeer. Naast werk in zijn atelier geeft Kees Agterberg les op verschillende plekken zowel in Nederland als in Portugal. Kijk voor meer info op www.artigas.nl en www.aceramica.nl.