Korte cursus: Portret tekenen en schilderen

Volgende Vorige
Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.

Een mooi portret tekenen en schilderen; het blijft fascineren. In deze korte cursus leer je kijken en schetsen maken a.d.h.v. een portret model met behulp van foto’s. Realistisch werken, een impressionistische toets, maar ook abstracter experimenteren met het materiaal. In dit proces van zes weken, ga je allerlei stijlen ontdekken en toepassen.

De korte cursus begint met oefeningen van de waarneming: het kijken en zien m.b.v. foto's. Dit gaan we later toepassen op een echt portret-model. Uitwerking realistisch/impressionistisch, in acrylverf, aquarel, of ander materiaal. Hierna ga je een abstractere variant zoeken. Men kan uit gaan van de studies van het portret-model, maar ook van duidelijke foto’s.

Er worden verschillende mogelijkheden bekeken en uitgeprobeerd. Leg je de nadruk op de emotie? Ga je de emotie versterken? Zie je vlakken?
Abstracter: de techniek wordt belangrijker, de structuur compositie. Vette pasteuze verf met dunne transparante verf. Felle kleuren, koele kleuren, of zwart/wit grijzen. Welke vormen kan je weglaten ?

Dit proces gaat van realistisch tot abstract. Het materiaal en de techniek moeten ook bij je passen. Samen met Maria wordt steeds gezocht naar een originele oplossing. In deze korte cursus maak je waarschijnlijk 4 tot 6 werkstukken.

Deze cursus is niet geschikt voor de echte beginners. Een beetje ervaring is handig.

Over Maria Kemps 
Maria Kemps is docente tekenen/schilderen, maar ook zelf actief als kunstenaar. Haar werk bestaat voornamelijk uit acryl/olieverf doeken. Regelmatig exposeert zij haar werk op diverse plaatsen in Nederland. Als docent heeft Maria meer dan 30 jaar ervaring in het regulier onderwijs, maar ook als docente bij Phoenix cultuur.