Korte cursus: Beeldhouwen in steen, hout of klei

Van het ambachtelijke handwerk, het beeldhouwen, gaat een geheel eigen charme uit. De materialen steen en hout imponeren door hun ouderdom en tijdloosheid. Ze spreken tot onze verbeelding. Meer dan fysieke kracht vraagt het beeldhouwen om geduld en doorzettingsvermogen. We hebben acht avonden om kennis te maken met het beeldhouwen in steen, hout of klei en gefascineerd te raken door de mogelijkheden die het biedt of je kennis te verdiepen.

Je werkt vanuit een opdracht of vrij, naar model of ”à taille direct” waarbij je direct in steen of hout werkt. Voorop staat spontaniteit en vormonderzoek. Zo ontwikkel je al doende, terwijl je aan jouw unieke werkstuk bezig bent, gevoel voor het materiaal, ruimtelijk inzicht en je kijken.

Beginners en gevorderde beeldhouwers werken naast elkaar. Naast de individuele begeleiding in de les zullen we ook regelmatig het werk bespreken. Dit geeft ruimte om kennis en ideeën uit te wisselen waarmee we weer geïnspireerd aan het werk kunnen.

Benodigde basisgereedschappen zijn aanwezig. Het is aan te raden je eigen beschermbril mee te brengen, evenals favoriet en specialistisch gereedschap. De cursuskosten zijn exclusief materiaalkosten.