Avondworkshop: Atelier van de Nacht

Atelier van de Nacht is een inspiratieworkshop over ruimtelijk werken tijdens de Nacht van de Noordkade 2019! We gebruiken de magie van de nacht in het laten ontstaan van sculpturale vormen waarbij  licht de kern vormt. We laten lichtsculpturen verschijnen en gaan op zoek naar wat een kunstwerk bezieling geeft. Niet het licht dat het object beschijnt maar het licht dat vertrekt vanuit de kern vormt de ziel van het werk.

De verstilling van de nacht vraagt om een andere concentratie. Onze zintuigen worden op een andere manier aangesproken. De ruis van de dag en vastomlijnde plannen vervagen. We betreden een nog onbekende wereld waar  nieuwe creaties zullen ontstaan. Onder leiding van beeldend kunstenaars Caroline Teesing en Giovanni Dalessi gaan we aan de slag. Verwondering, inspiratie en  een snoeischaar vormen het uitgangspunt voor  deze nachtelijke inspiratie workshop.

Het publiek zal gedurende de Nacht van de Noordkade 2019 getuige zijn van het ontstaan van deze verschijningsvormen. Een schouwspel van licht en vorm in het duister van de nacht. Laat je verwonderen, kom en doe mee! De workshop bestaat uit een korte inleiding waarna we aan de slag gaan.

Aanvang inleiding: 17.00 uur, van 18.30 - 21.30 uur gaan we aan de slag.
Tussendoor eten we gezamenlijk een soepje bij de Afzakkerij (van Phoenix Cultuur).