Dagworkshop: Special 3D modelling sieraden 6 november

Volgende Vorige
Programma
1. 10.00-12.30 uur: Introductie 3D en Tinkercad
Een korte introductie over 3D. Wat de mogelijkheden, materialen en machines / technieken zijn.Het 3d bereik is nl. veel groter dan alleen de plastic draad printers die ze zelf gaan gebruiken. Dan door naar de introductie van Tinkercad, uitleg hoe het programma werkt en waar zoal op te letten bij het ontwerpen voor een 3d print. Eerste zelfstandige stappen met Tinkercad. 
2. 12.30-13.00 uur: Lunch
3. 13.00-16.00 Tinkercad en printen
Aan de slag met Tinkercad en individueel vragen stellen bij het 3d tekenen. Als er al (kleine) objecten klaar zijn voor het printen kunnen die voorbereid en aangezet worden. Materiaalkosten voor de workshopdag zijn er niet. Met de kennis van de workshop kan iedereen zelf modellen in andere materialen laten uitprinten in verschillende materialen, van kunststof t/m edelmetalen, bij bijvoorbeeld Shapeways (voor eigen kosten natuurlijk).
 
                          
Wie is Peggy Bannenberg?
Vanaf de middelbare school was het duidelijk: Peggy Bannenberg wilde dingen maken! Vandaar ging ze via een opleiding voor goudsmid naar de Gerrit Rietveld Academie, afdeling edelsmeden, en is sindsdien altijd in eigen beheer dingen blijven maken. Sieraden voor galeries, musea, tentoonstellingen, en vanaf 2009 bezig met 3d printen. 
De werkwijze met 3d past heel goed bij haar slogan: ”het is niet moeilijk om iets duurs te maken”. Al vanaf het handwerk was het doel altijd om goed draagbare en betaalbare sieraden te maken. “Ik vind het jammer als een werkstuk alleen maar door een museum of een rijke particulier aangekocht kan worden om daarna in een depot of lade te verdwijnen. Er is niets leukers dan je sieraden ‘in het wild’ tegen te komen”. Lees meer op haar website http://peggybannenberg.nl/wie/
 
Meer informatie