Korte cursus: Basiscursus illustreren

Volgende Vorige
Let op: het is op dit moment niet mogelijk om in te schrijven op deze cursus. Meld je aan voor de wachtlijst, en houden wij je op de hoogte als deze cursus weer beschikbaar is.
Laat je in deze cursus inspireren door de fantastische wereld van illustreren! Niet voor niets is de betekenis van illustreren 'het versieren met afbeeldingen'. Misschien heb je altijd al een prentenboek willen illustreren of heb je de wens om een gedicht te verbeelden of misschien ligt je interesse bij het tekenen van bloemen/planten of andere dingen uit de natuur? In deze basis cursus staat het tekenen centraal. Tekenen is de basis van alle beeldende kunstuitingen. Onder professionele begeleiding ontwikkel je je tekenvaardigheid en leer je hoe een goede illustratie tot stand komt. De docent zal veel aandacht besteden aan ieders persoonlijke artistieke ontwikkeling. Verder maak je kennis met diverse materialen zodat je ervaart hoe je in verschillende technieken kunt werken. Voorop staat het plezier in tekenen!             
 
Docent: Sandra Klaassen 
Sandra Klaassen heeft een afgeronde studie Grafiek en Visuele Communicatie gedaan aan de koninklijke Academie voor kunst en Vormgeving te 's- Hertogenbosch. Al ruim 25 jaar is Sandra een professioneel kinderboek illustratrice en heeft ze inmiddels vele publicaties op haar naam staan. Haar illustraties zijn in binnen- en buitenland geëxposeerd. Sandra's andere passie in tekenen is 'Botanical and Natural History Illustration'. Om zich hierin te specialiseren volgde zij de diploma opleiding in Edinburgh, Schotland. Sandra's ruime ervaring en kennis op het gebied van illustreren brengt ze met enthousiasme over aan haar cursisten waarbij plezier in het tekenen het allerbelangrijkste is.
 
www.sandraklaassen.net
 

 

Meer informatie

Meenemen eerste les: 
Eventueel eerder gemaakt werk en/of ideeën/wensen.