Korte cursus: Basiscursus digitale fotografie

De essentie
Wil je beter met je camera leren werken? Dan is de basiscursus fotografie wat voor jou. Na deze cursus maak jij foto’s met meer zeggingskracht! Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een digitale camera zowel spiegelreflex als systeemcamera. 
Tijdens deze cursus leer je stap voor stap je camera kennen aan de hand van boeiende praktijkopdrachten die je met elkaar in de les en thuis, aan de hand van huiswerkopdrachten, uitvoert. We gaan uitgebreid in op de instellingen van de diverse camera's zoals er zijn de sluitertijd, het diafragma, menu instellingen, histogram, witbalans, iso en ruis, flits synchronisatie, bestandsformaat, instellingen zoals P, S, TV, A, AV en M stand en het brandpunt van het objectief (lens) van de camera. 
 
Als we door oefeningen en opdrachten de camera techniek hebben leren beheersen kunnen we aandacht gaan besteden aan de diverse composities zoals regel van derden, diagonaal en gebruik van onscherpte in voor en achtergronden. 
Er zal ook aandacht besteed worden aan het gebruik van de cameraflitser voor binnen en buiten foto's en we gaan de verschillende belichtings- en verlichtingsmethoden in de praktijk brengen. 
Als we het bovenstaande geleerd hebben kunnen we deze gaan toepassen in de verschillende disciplines die er in de fotografie zijn: Portret, Landschap, Nacht, Architectuur, Macro, Sport, Straat- en Candid fotografie enz. 
Tot slot gaan we de foto’s eenvoudig bewerken op de computer om het maximale resultaat uit uw camera te halen en mooie bewerkingen en montages te kunnen maken.
 
Het programma
Theorie en praktijkoefeningen, Camera & Objectief
Diverse menu instellingen, Diafragma & Scherptediepte
Sluitertijd & Bewegingsonscherpte, ISO waarde
Soorten Licht en witbalans, Gebruik Jpeg en RAW bestanden
Gebruik van ingebouwde en losse opzetflitser, Standpunt, Compositie
Accessoires
Eenvoudige bewerkingen
                                                                                             
Docent: Fons Strijbosch; Fulltime Fotograaf
www.footoos.nl
 
Meer informatie

Voor wie:
Voor iedereen die beter wil leren omgaan met zijn digitale spiegelreflex of systeem camera.

Eerste les meenemen:
Camera en eventuele toebehoren zoals objectieven en losse opzetflitser.